Locuitorii din Cămârzana și-au recăpătat tradiționala „Ciupercă”

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a participat sâmbătă, 27 iulie la inaugurarea “Ciupercii” din Cămărzana. La festivitate au participat alături de primarul Vasile Bâle, subprefectul Cristian Sasu și directorul Direcției Juridice din cadrul Instituției Prefectului Satu Mare, Cosmin Dorle.

5

Adrian Ștef l-a felicitat pe primarul Vasile Bâle pentru modul în care a redat comunei tradiționala “Ciupercă”. “Este admirabilă dorinţa oamenilor din Cărmărzana de a-şi păstra obiceiurile, de a-şi recăpăta “Ciuperca”, care în Oaş este locul cel mai important din sat după biserică. Suntem aici în Cămara Zânelor, un loc unde se păstrează tradiţiile de secole. Aţi putut vedea şi la Ziua Judeţului că pe lângă sărbătoarea propriu-zisă, am promovat tradiţiile şi obiceiurile populare şi gastronomice din toate comunele judeţului. Pentru că dezvoltarea judeţului depinde şi de valorificarea acestei zestre culturale de care dispunem”, a spus președintele Consiliului Județean.

Adrian Ștef a promis că va continua proiectele de dezvoltare a Țării Oașului, dar și că se va bate pentru a-i sprijini pe producătorii de pălincă. „Facem eforturi mari pentru a găsi soluţii în vederea neaccizării pălincii, pentru a-i scăpa pe producători de această povară. Iar apoi, pentru a promova acest produs tradiţional, care practic se identifică cu Ţara Oaşului”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 30, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.