Politica USL e dezastruoasă: în România șomajul crește la nivel record, în timp ce în Europa scade

În timp ce în Uniunea Europeană șomajul a scăzut în luna iunie, în România a crescut. USL a readus economia la o rată a șomajului de 7,6%, identică cu cea mai ridicată rată a șomajului din timpul crizei economice, înregistrată în martie 2010. Oficial, peste 736 mii persoane își caută un loc de muncă și nu îl găsesc, cu peste 40 mii persoane mai mult decât la începutul acestui an. Plusul de creștere economică anunțat nu se regăsește în nivelul de trai al românilor.

sumele-cheltuite-pentru-someri-si-persoane-dezavantajate-reprezinta-028-din-pibSoluții există. USL se încăpățânează să le neglijeze. Grija baronilor locali cadorisiți la rectificarea bugetară, tentativele de spălare a incompatibililor, hoția în masă și goana după prestigiu mediatic al USL le-au supt toată energia creativă. Avem în fruntea țării un guvern de stânga, care anunță o creștere economică mai mare în acest an, de 1,9%, dar și un șomaj în creștere lună de lună și venituri colectate la buget mai mici.

Am avertizat permanent că politica stângii – tăierea masivă a investițiilor publice, avalanșa de taxe noi și impozite majorate, absorbția mult prea lentă a banilor europeni – blochează economia și dezvoltă fabrica de șomeri a USL. „Productivitatea” fabricii de șomeri a USL accelerează. Noi disponibilizări masive sunt anunțate la Poşta Română, CFR, în companiile din domeniul energetic și în mediul privat. Politica USL e dezastruoasă.

Partidul Democrat Liberal cere guvernului USL să ia măsuri imediate de relaxare fiscală și de repornire a investițiilor în vederea creării de noi locuri de muncă. În paralel, guvernul USL trebuie să vină cu un plan ferm de acțiuni pentru a folosi instrumentele europene de sprijin a șomerilor. Este vorba despre Fondul European de Ajustare la Globalizare, așa cum a făcut PDL în cazul delocalizării Nokia de la Cluj. Este vorba și de recentul Program al Comisiei Europene pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor, prin care România poate absorbi aproximativ 500 milioane euro, de două ori și jumătate mai mult decât ar fi luat guvernul USL din vânzarea CFR Marfă.

Andreea PAUL

Prim-vicepresedinta PDL, 

Deputat de Tara Oasului, Satu Mare

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 31, 2013. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.