Pompierii sătmăreni, câștigătorii absoluți ai Concursului profesional al serviciilor pentru situații de urgență

În perioada 31 iulie – 2 august, în organizarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş” Satu Mare, la sediul unităţii şi pe stadionul Olimpia, au avut loc întrecerile din cadrul fazei pe regiune a Concursului profesional al serviciilor pentru situaţii de urgenţă. La cele patru probe ale concursului s-au întrecut şi s-au luptat cu secundele 50 de participanţi din cele 5 judeţe ale regiunii respectiv Bistriţa Năsăud, Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare.

DSC_0210

Cele patru probe au fost: Scara de fereastră, Ştefeta 4×100 m, Pista cu obstacole, şi Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă. Echipa ISU “Someş”, câştigătoarea concursului atât pe echipe cât şi la individual, va participa la faza pe ţară a Concursului profesional ce va avea loc la Bacău în perioada următoare. Data exactă a acestui concurs va fi fixată în funcţie de desfăşurarea fazelor regionale în toată ţara, în perioada cuprinsă între 15 august şi 15 septembrie, când se sărbătoreşte “Ziua pompierilor din România”.
 
Vineri, 2 august, de la ora 12.00, pe stadionul Olimpia a avut loc festivitatea de premiere a câştigătorilor probelor, ocazie cu care toţi ocupanţii primelor 3 locuri la individual şi echipele clasate pe primele 3 locuri au primit diplome, cupe şi medalii. La festivitatea de premiere, alături de împuternicitul la comanda ISU, colonel Gheorghe Dan şi de coordonatorul concursului, colonel Nelu Hauşi, precum şi de alţi ofiţeri şi subofiţeri, au luat parte preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, subprefectul Cristian Sasu şi primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica. Colonelul Gheorghe Dan şi cei trei oficiali au înmânat câştigătorilor, pe rând, diplomele, cupele şi medaliile. Cei trei oficiali i-au felicitat pe pompieri şi pentru activitatea de zi cu zi. 
 
Festivitatea a fost deschisă de colonelul Gheorghe Dan, care le-a adresat cuvinte de consolare învinşilor şi de felicitare câştigătorilor, apoi a dat cuvântul celor 3 oficiali. Primarul Coica i-a felicitat şi dânsul pe toţi concurenţii, a subliniat rolul deosebit de important al pompierilor în viaţa comunităţii şi i-a asigurat şi în continuare de tot sprijinul său şi al instituţiei pe care o conduce. Preşedintele Adrian Ştef, la fel, le-a adresat concurenţilor felicitările de rigoare după care a spus că toţi concurenţii şi chiar toţi pompierii sunt câştigători pentru că ei înving întotdeauna în lupta cu flăcările, cu apa sau cu alte fenomene naturale extreme. De asemenea, a subliniat buna colaborare a conducerii ISU “Someş” cu autorităţile judeţene şi locale şi a asigurat pompierii din judeţ că va continua să se implice în dotarea cât mai performantă a unităţii cu tehnica de luptă şi în asigurarea celor mai bune condiţii de activitate. Subprefectul Cristian Sasu împreună cu felicitările aferente, le-a mulţumit nu doar participanţilor la concurs cât şi tuturor pompierilor pentru activitatea de zi cu zi, în slujba cetăţeanului.

La prima probă, “Scara de fereastră”, desfăşurată în curtea ISU “Someş” joi, 1 august şi apoi şi la celelalte probe, lupta a fost acerbă. Cocurenţii s-au luptat nu între ei în primul rând, ci cu secundele şi chiar cu zecimile de secundă care au despărţit uneori un loc de celălalt. Plutonierul Marin Demian a fost singurul component al echipei sătmărene care a urcat vineri pe podium de 7 ori, atât la individual cât şi cu echipa.

Clasamentul final: 

Clasament general pe echipe (prin cumularea punctelor de la toate cele 4 probe)Ş 1. ISU “Someş”; 2. ISU Bistriţa Năsăud; 3. ISU  “Avram Iancu” Cluj.
Proba Scara de fereastră individual:  toate cele 3 locuri au fost ocupate de concurenţii echipei ISU “Someş”. Clasamentul probei pe echipe: 1. ISU “Someş”; 2. ISU Bistriţa; 3. ISU “Porolissum” Sălaj.
Proba Ştafetă 4×100 m: 1. ISU “Avram Iancu” din Cluj; 2. ISU “Someş”; 3. ISU “Porolissum” Sălaj.

Proba pistei cu obstacole individual: 1. ISU “Someş”; 2. ISU “Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş; 3. ISU “Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş. Clasamentul probei pe echipe: 1. ISU “Someş”; 2. ISU Bistriţa; 3. ISU “Porolissum” Sălaj.

Proba "Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă: 1. ISU “Someş”; ISU “Avram Iancu” Cluj; 3. ISU Bistriţa.
A mai fost acordat şi pun premiu pentru fair play adjudecat de echipa din Maramureş. După festivitatea de premiere, toţi concurenţii au fost invitaţi de gazde la masă, acolo unde discuţiile despre concurs dar şi despre activitatea de zi cu zi au fost la ordinea zilei. Plutonierul Marin Demian a urcat de 7 ori pe podium la individual şi pe echipe.
 
 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 2, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.