Liderii PDL Satu Mare sunt porniți împotriva conducerii Consiliului Județean Satu Mare

Joi, 1 august la sediul PDL Satu Mare a avul loc o conferință de presă susținută de președintele PDL Satu Mare, Petre Mureșan, consilierul județean Radu Giurcă și viceprimarul comunei Călinești Oaș, Dinu Birtoc. Petre Mureșan a precizat că la rectificarea bugetară s-au tăiat 935 milioane de lei de la infrastructură, și nu pot fi mulțumiți nici măcar primarii partidelor de la guvernare.

pdl-satu-mare“Îmi aduc aminte că în campania electorală s-a făcut atâta tam-tam, s-au făcut o grămadă de promisiuni. Ba mai mult, cu vreo patru luni în urmă, câțiva primari PDL erau momiți de către cei de la USL, respectiv de către președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, pe motiv că, vezi Doamne, o să primească mulți bani, o să reparare drumurile. Vă dau două exemplu, drumul Satu Mare – Viile Satu Mare este unul dintre cele mai proaste drumuri din România și nu am văzut să se întâmple ceva, n-am văzut să se aloce fonduri serioase pentru reabilitarea lui. Celălalt drum Satu Mare – Homoroade, în discuție cu primarul nostru, nu a fost onorat. Deci cu alte cuvinte n-au de unde să-i ajute pe primarii lor, nu pot să-și mulțumească primarii lor, darmite primari de la alte partide, dar până la urmă ar trebui să-și mulțumească electoratul și să-și țină promisiunile făcute în campania electorală, pentru că au fost promisiuni foarte multe iar fapte am văzut foarte puține”, a declarat Mureșan.

Liderul PDL este de părere că investițiile sunt primele sacrificate din cauza incapacității guvernului Ponta de a colecta bani la bugetul de stat, rata de colectare fiind cea mai mică din Uniunea Europeană. De asemenea, Mureșan a arătat că acum la buget există un minus de șase miliarde, față de cât era în guvernarea PDL.

„Cu alte cuvinte, nu știu să-și facă treaba, guvernul Ponta nu știe să guverneze, asta se poate vedea și pe plan local. Așa se întâmplă când ajung oameni nepricepuți în funcții cheie, oameni care n-au făcut mare lucru în viața lor, oameni care n-ar trebui să ocupe acele funcții, oameni pe care nu-i recomandă nimic pentru a conduce destinele țării sau ale județului”, a conchis Mureșan.

Deasemenea, viceprimarul comunei Călinești Oaș, Dinu Birtoc, a prezentat situația tot mai tensionată din comună, după ce primarul Copil Gheorghe a depus plângeri penale împotriva a șase consilieri PDL care au votat un proiect de hotărâre, deși în total proiectul respectiv a fost votat de 9 consilieri, din care trei USL. Potrivit declarațiilor făcute de Birtoc, primarul face presiuni asupra consilierilor USL să nu se prezinte la ședințe. Viceprimarul a mai spus că a fost nevoit să sune la 112 și să cheme Poliția deoarece au fost distribuite în continuare materiale în care este denigrat, deducând că primarul este autorul acestei acțiuni din moment ce a refuzat accesul criminaliștilor la aparatura de supraveghere video.

Petre Mureșan îl roagă pe președinjtele PSD Mircea Govor să ia măsuri pentru a rezolva problemele de la Călinești-Oaș.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 2, 2013. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.