Ce fel de tradiții uimitoare au marile companii atunci când angajează noi specialiști

Marile companii din sectorul IT sunt recunoscute pentru generozitatea față de angajați, însă nici cei nou sosiți nu sunt uitați de manageri. Potrivit Business Insider, se pare că există o mulțime de tradiții deosebite în cadrul acestor companii, care au ca scop acomodarea noilor angajați.

Specialistii-romani-in-IT-au-un-viitor-in-SUA--Vezi-ce-salarii-ofera-marile-companiiAstfel, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, îi conduce pe potențialii angajați la plimbare în pădure, ocazie cu care le prezintă vizunea sa asupra companiei. După ce finalizează prezentarea, Zuckerberg le transmite acestora că banii nu reprezintă un obiectiv și ca pot începe munca imediat dacă vor. În plus, noii angajați LinkedIn primesc o geantă cu diverse lucruri, printre care și o copie a cărții fondatorului companiei, Reid Hoffman.  Aceștia mai găsesc în geantă o sticlă cu apă, o agendă, dar și cadouri personalizate. Noii membri ai echipei vor găsi pe birou și o invitație de bun-venit.

La o altă companie, Square, directorul executiv își duce noii angajați în excursie la o statuie ce îl reprezintă pe Mahatma Gandhi. Conform tradiției, cei care se angajează la gigantul IT, Google, poartă o șapcă cu elice pe care scrie "Noogler" în prima lor vineri de la angajare. În plus, ei participă la o ședință la care îi cunosc pe ceilalți colegi din departament.

Noii angajați de la Apple beneficiază din partea companiei de un nou iMac, însă trebuie să îl seteze ei înșiși. De asemenea, primesc un tricou pe care scrie anul în care s-au alăturat companiei. La Microsoft, angajații noi sunt sărbătoriți cu bomboane M&M de ziua lor și fac petreceri.

Noii angajați Amazon primesc un birou construit dintr-o ușă veche. În trecut, aceștia își construiau singuri biroul, însă acum îl primesc preasamblat. În prima lor zi, angajații Twitter primesc un tricou și o sticlă de vin. Unii chiar ajung să ia micul dejun cu directorul executiv al companiei, Dick Costolo.

Sursa: manager.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 4, 2013. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.