Epidemie de gripă în februarie. 80.000 de persoane diagnosticate cu infecţii respiratorii

La nivel naţional au fost înregistrate 79.364 de cazuri de infecţii respiratorii şi gripe, cu 2,5 la sută mai multe comparativ cu cele înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului precedent, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

nu_scapam_de_gripa_7789222_18418700Din totalul cazurilor de infecţii respiratorii acute, 79 au fost afecţiuni clinice compatibile cu gripa, cu 29 la sută mai multe comparativ cu cele înregistrate în săptămâna precedentă, când au fost raportate 61 astfel de cazuri.

De asemenea, a crescut cu patru cazuri numărul de infecţii respiratorii acute severe (SARI), dar comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul cazurilor notificate este cu cinci mai mic, a precizat sursa citată.

În săptămâna 21-27 ianuarie nu a fost înregistrat niciun deces la pacienţii diagnosticaţi cu gripă sau cu infecţii respiratorii.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/epidemie-de-gripa-in-luna-februarie-80-000-de-persoane-diagnosticate-cu-infectii-respiratorii_1103804.html#ixzz2Je89DCCS

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/epidemie-de-gripa-in-luna-februarie-80-000-de-persoane-diagnosticate-cu-infectii-respiratorii_1103804.html#ixzz2Je7TLbAe

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 1, 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.