O nouă atracție în Grecia: un teatru antic, vechi de 2.300 de ani

Unul dintre cele mai frumoase teatre din Grecia Antică, construit în urmă cu 2.300 de ani, a fost redeschis pentru public la Messene, în sudul Peninsulei Peloponez, informează site-ul publicației Le Nouvel Observateur. 

teatru

Abandonat de messenieni sub influența creștinismului (Epistolele Sfântului Pavel către messenieni), căzut în uitare vreme de 17 secole, teatrul din Messene s-a redeschis și a fost readus la viață cu ocazia unui concert special, care a avut loc pe 3 august, după aproape 1.700 de ani de tăcere, în această străveche cetate grecească din sudul Peloponezului, scrie Mediafax.

Teatrul, parțial restaurat cu fonduri de la Fundația Niarchos, care era înzestrat cu o vastă scenă mobilă în epoca în care a fost construit, a trecut printr-o serie de pregătiri febrile pentru seara de gală, pe 3 august, organizată pentru a celebra "renașterea" sa.

Sub bagheta lui Vassilis Christopoulos, directorul Orchestrei Naționale din Atena, un ansamblu de muzicieni a acompaniat doi artiști, soprana Cecilia Costea și baritonul Dimitri Platanias. Având un repertoriu mai puțin grec, consacrat lui Verdi și Puccini, la acest spectacol au fost așteptați mii de spectatori în acest sit arheologic în general pustiu, care a constituit punctul final al Festivalului din Atena și Epidaure 2013, însă, totodată, un nou început pentru unul dintre cele mai frumoase teatre din Grecia Antică.

 


 

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 5, 2013. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.