Facultăţile din România nu au luat notă de trecere la trei materii esențiale!

În lipsa unui alt instrument de evaluare la nivel naţional, studenţii sunt singurii care dau note reale calităţii învăţământului universitar românesc. Facultăţile din România au fost evaluate în 2013 de 11.652 de studenţi care au completat chestionarele de satisfacţie adresate de institutul german Trendence.

studentiCel mai scăzut grad de satisfacţie al studenţilor români se referă şi anul acesta la aspectele care privesc pregătirea pentru piaţa muncii:

– studenţii români au dat facultăţilor nota 4 pentru legătura cursurilor cu practica, nota 3 ajutorului oferit de profesori pentru orientarea în carieră şi de asemenea nota 4 colaborării universităţilor cu angajatorii.

– nici la capitolul birocraţie, similar cu ce se întâmplă în aparatul funcţionăresc de stat, universităţile din România nu stau mai bine: studenţii au taxat serviciile administrative cu nota 5.

– "materiile" la care universităţile româneşti stau ceva mai bine, în ochii studenţilor, sunt cele care se referă la actul efectiv de predare: calitatea predării – nota 7, conţinutul şi structura cursurilor – nota 6,8, reputaţia academică – 7,8, disponibilitatea şi amabilitatea profesorilor – 7,2.

Cea mai mare notă din partea studenţilor (nota 8) a fost luată de locaţia bună a instituţiilor de învăţământ superior.

Studiul Trendence "Graduate Barometer 2013" este cel mai complex raport de acest gen din Europa – în 2013 au răspuns chestionarelor peste 317.600 de studenţi din 24 de ţări, dintre care 11.652 respondenţi din România.

Gradul de satisfacţie al studenţilor români 2013:

– Legătura cursurilor cu practica – 46,2%

– Asistenţa în orientarea în carieră – 36,2%

– Colaborarea universităţii cu angajatorii – 43,7%

– Serviciile administrative al universităţii – 51,2%

– Orientarea internaţională – 55,3%

– Conţinutul şi structura cursurilor – 68,2%

– Calitatea predării – 71,8%

– Disponibilitatea şi amabilitatea profesorilor – 72,2%

– Reputaţia academică – 78,2%

– Locaţie bună – 80%

Sursa: realitatea.net

 

 

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 7, 2013. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.