15 elevi ai CN Doamna Stanca, implicați în proiectul „Schimb franco-român-jocuri și activități tradiţionale”

Un număr de 30 de elevi (15 elevi ai Colegiului Național Doamna Stanca și 15 tineri francezi ce urmează un stagiu de pregătire în domeniul animației în Franța) au vizitat în dimineața zilei de miercuri, 7 august Primăria Municipiului Satu Mare, eveniment la care au participat primarul Dorel Coica şi viceprimarul Marcela Papici.

DSC_0058

Edilul şef a mulțumit tinerilor pentru implicarea activă în comunitate și i-a asigurat de tot sprijinul în implementarea proiectului european „Schimb 
franco-român-jocuri și activități tradiţionale" care se derulează în municipiul Satu Mare în această perioadă precum şi în viitoare proiecte.

În perioada 5-19 august se desfășoară la Satu Mare proiectul european „Schimb franco-român-jocuri și activități tradiţionale" ce are ca protagoniști 15 elevi ai Colegiului Natțional Doamna Stanca și 15 tineri francezi ce urmează un stagiu de pregatire în domeniul animației în Franța. Activitățile desfășurate la Satu Mare reprezintă a doua fază a proiectului început în 2012 când un grup de elevi români au participat la un schimb de experiență în Franța. Proiectul are ca obiective schimbul de bune practici în domeniul animației socio-educative, interculturalitate, implicare socială și voluntariat.

Timp de două săptămâni. tinerii români și francezi vor desfășura activități de 
animație socio-educativă cu copii din comunitățile dezavantajate din municipiul nostru, ca o continuare a activităților de animație desfășurate în timpul anului de către asociația Freres Europa la „Școala Octavian Goga".

DSC_0055

Proiectul nu se limitează însă la a implementa activități deja trasate, o parte esențială a acestuia o reprezintă pregătirea activităților de către tinerii liceeni și implicit formarea acestora în domeniul animației, contribuind astfel la acumularea unor noi aptitudini și competențe, esențiale pentru ei dar și pentru comunitatea locală, odată puse în aplicare.

Proiectul a fost inițiat de către Asociația Francas des Vosges-reprezentată de Baptiste Auzeral, în colaborare cu Asociația Freres Europa din Satu Mare, cu sprijinul Colegiului Național „Doamna Stanca". Un partener esențial al proiectului a fost Școala „Octavian Goga".

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 7 august 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.