Sănătatea este legată de familie și de prieteni. 10 moduri de a le spune „te iubesc”

Se pare că uităm adesea că sănătătea fizică nu e încă garanția fericirii și că nu poate exista fericire acolo unde nu este iubire. Iar căminul este mediul cel mai prielnic de a oferi și de a primi ingredientul atât de necesar pentru o sănătate adevărată. Însă iubirea trebuie întreținută, apoi exprimată, împărtășită și demonstrată. Familia e locul unde, prin căi și mijloace diferite, putem trimite în mod constant, clar și puternic mesajele iubirii și ale admirației către soț sau către soție. Ne permitem deci să prezentăm câteva modalități de a spune „te iubesc”.

holding-hand-couple-cute-sunset1. Folosiți orice ocazie pentru a lăuda, complimenta sau omagia. 

Gândiți-vă la personalitatea și la acțiunile soțului sau soției dumneavoastră. Identificați-le pe cele excelente și vrednice de laudă, felicitându-vă soțul sau soția pentru ele. Copleșiți-vă partenerul cu expresii alese de apreciere. Repetați cuvintele drăguțe care i-au fost adresate de alții. Niciodată să nu uitați că un compliment sincer e un cadou colosal.

2. Nu permiteți ca televizorul să împiedice timpul petrecut împreună. 

Multe familii sunt extrem de ocupate, mai ales când ambii soți lucrează. La ce bun să știi tot ce se întâmplă în lume, dar să nu cunoști frământările, succesele sau insuccesele, planurile și dorințele soțului sau ale soției? Pregătirea împreună a cinei, luarea mesei în tihnă, strângerea mesei și continuarea dialogului să nu fie tulburate de cutia vrajită, care anihilează posibilitatea comunicării în familie.

3. Practicați o justă diviziune a muncii. 

Când ambii soți au serviciu, e frumos ca responsabilitățile gospodărești să fie împărțite în mod egal. Când Margaret Thatcher, prim-ministrul Angliei, s-a mutat în Downing Street 10, reședința oficială, un reporter l-a întrebat pe soțul ei: „Cine poartă pantalonii în casa aceasta?” La care soțul doamnei Thatcher a răspuns: „Eu îi port, dar tot eu îi spăl și-i calc”.

4. A patra modalitate de a spune „te iubesc” este de a arăta răbdare. 

Cheia pentru orice este răbdarea. Puiul din ou se obține prin clocire, și nu făcându-l zob. S-ar putea să nu înțelegeți întotdeauna acțiunile soțului sau ale soției și nici să apreciați atitudinea luată. Tocmai în aceste ocazii extindeți amabilitatea răbdării. Acordați partenerei sau partenerului privilegiul îndoielii. Indiferent cât de apropiat sunteți de soția sau de soțul dumneavoastră, este cu neputință să fiți conștient de frământările pe care le are.

5. Unele persoane se simt mult mai bine să dea decât să primească. 

Le vine greu să ceară o favoare deosebită. O cale eficientă de a depăși acest obstacol este de a oferi soției sau soțului ceea ce și-ar dori. Cineva a luat 52 de plicuri și a făcut 52 de bilețele cu lucrurile despre care credea că ar fi dorite de soția lui. A introdus câte un bilețel în fiecare plic și, în fiecare sâmbătă seara, soția avea dreptul să aleagă un plic.

6. Gândiți înainte de a vorbi! 

„Tonul ridicat scade aprecierea și considerația. Ieșirea din fire distruge prieteniile. Limba nestăpânită denaturează adevărul”, a spus William Arthur Ward. Cuvintele sunt arme. Ele pot inspira sau leza, pot vindeca sau răni. Căutați să vă cheltuiți cuvintele măcar tot cu atâta grijă cum vă cheltuiți banii. E bine să-i împărtășiți partenerului de viață felul cum vă simțiți, însă în cuvinte alese cu grijă. Așadar, din nou: gândiți înainte de a vorbi!

7. Trimiteți semnale de iubire în mod constant. 

Adesea, gesturile mici au semnificații mari. Exprimați-vă dragostea prin gesturi mici de bunăvoință, amabilitate și politețe. Iată câteva modalități de a emite mesaje de iubire:
– permiteți să fie atârnat pe perete tabloul îndrăgit, dar pe care dumneavoastră nu-l puteți suferi;
– îndepliniți una dintre datoriile obișnuite ale celuilalt, doar pentru a-i oferi o mică plăcere;
– lăudați-vă în fața altora cu ceva realizat de soția dumneavoastră, bineînțeles, și în prezența ei;
– la o reuniune, șoptiți soțului că e bărbatul cel mai bine din sală; 
– cumpărați câte o carte soției sau soțului dumneavoastră;
– susțineți-vă atunci când unul are o neînțelegere cu cineva;
– spuneți-i că niciodată nu puteți realiza cât a făcut ea sau el.

8. Înviorați-vă și înseninați-vă viața cu râs. 

Acum 3.000 de ani, înțeleptul Solomon scria: „O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele” (Proverbe 17,23). Râsul adaugă bogăție, calitate și culoare zilelor obișnuite. E un dar, o opțiune, o disciplină și o artă. Sociologul și gerontologul Fiunegan Alford Cooper, de la Universitatea Long Island, SUA, a studiat 576 de cupluri, căsătorite de cel puțin 50 de ani: 93% dintre ele au descris căsnicia lor ca fiind fericită. Sociologul a descoperit că unul dintre secretele longevității lor, ca familie, a fost simțul umorului. Apoi 79% dintre ele au spus că râdeau împreună zilnic. Un bărbat de 84 de ani, căsătorit la 64 de ani, spunea: „Râdeam la glumele spuse de soție, chiar dacă le-am auzit de un milion de ori”.

9. Ascultați cu inima. 

Când soția e supărată, permiteți-i să-și exprime sentimentele. Nu corectați inexactitățile ei. Nu respingeți logica ei. Nu încercați să-i spuneți cât este de lipsită de rațiune. Nu vă referiți la amănunte. Ascultați doar. Singurele comentarii să fie cele care caută lămuriri și înțelegere. Mai târziu, când spiritele s-au liniștit, va sosi timpul mai favorabil al răspunsului. Nu evitați contactul de privire. Ascultați cu atenție și nu vă pregătiți răspunsul. Așteptați până ce s-a spus totul.

10. Fiți generoși cu iertarea care oferă posibilitatea reînnoirii relației. 

Iertarea implică dispariția mâniei, restaurarea respectului și oferirea acceptării. Oferind darul iertării, vă eliberați de povara pe care o purtați și, având mâinile și inima eliberate, puteți clădi o nouă relație și mai satisfăcătoare.

Extras din cartea Alimentație Inteligentă – Emil Rădulescu, Tipografia „Viaţă și Sănătate” – Sursa: suntsanatos.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 7, 2013. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.