Echipa masculină de sabie a României, calificată în finala Campionatelor Mondiale

Echipa masculină de sabie a României s-a calificat în finala probei la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta, sâmbătă, după ce a dispus într-o semifinală dramatică de Belarus cu scorul de 45-44, notează Agerpres.

wide-full1371814302România a început excelent meciul, Tiberiu Dolniceanu aducând un avantaj categoric (5-0) în debut, dar care cu timpul s-a redus până la 23-22, Ciprian Gălăţanu fiind cel egalat de Aleksandr Buikevici. Belarus s-a desprins apoi la 32-24 şi părea că nu va avea probleme să obţină victoria. Debutantul Iulian Teodosiu a reuşit însă o prestaţie senzaţională în faţa lui Lihacevski şi a adus avantaj echipei noastre, 35-34.

Dolniceanu a mărit avansul în disputa cu Valeri Priemka, la 41-37, iar ultimul asalt i-a revenit lui Alin Badea, în faţa lui Alekasandr Buikevici. De la 43-38 scorul a devenit 44-44 şi nervii erau întinşi la maxim, dar Badea a reuşit tuşa de'' aur'', aducând victoria şi calificarea în finală.

Tiberiu Dolniceanu, medaliat cu bronz la Budapesta în proba individuală, Alin Badea, Ciprian Gălăţanu şi Iulian Teodosiu au trecut în şaisprezecimi de Australia, cu scorul de 45-15, în optimi au învins Polonia cu 45-37, iar în sferturile de finală au dispus de Ungaria la diferenţă de o singură tuşă, 45-44.

În finală, de la ora 21,45 (la Bucureşti), România va înfrunta Rusia, care a dispus de Coreea de Sud cu scorul de 45-39.

Sursa: realitatea.net

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 10, 2013. Filed under Sport  . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.