Comisia Europeană anchetează organizarea din fonduri UE a unui concert susţinut de Elton John

Comisia Europeană a declanşat o anchetă după ce Italia a cheltuit 720.000 de euro din fonduri europene pentru un concert susţinut în 2009 de cântăreţul britanic Elton John, relatează presa italiană. 

elton-john-028"Trebuie să punem capăt cheltuirii la întâmplare a fondurilor europene. Prin noul acord de parteneriat pe care îl aşteptăm din toamnă în relaţia cu Italia, vrem să ne asigurăm că resursele disponibile vor fi concentrate pe priorităţi clare", a declarat, într-un interviu acordat ANSA, Johannes Hahn, comisarul UE pentru Politici Regionale.

"Există unele tipuri de proiecte pe care nu vrem să le mai vedem şi altele pe care le aşteptăm. Ca exemple bune, putem menţiona proiectul Tecnopoli din Emilia Romagna, planurile de dezvoltare urbană din Toscana şi proiectele de energii regenerabile din Puglia", a explicat oficialul UE.

"Dar nu vrem să mai vedem fonduri europene alocate pentru evenimente precum concertul lui Elton John de la Napoli sau pentru autostrada Salerno-Reggio Calabria", a insistat comisarul UE.

"Nu vrem să fim inflexibili; spre exemplu, credem că Italia trebuie să se axeze pe turismul sustenabil şi pe protejarea patrimoniului cultural", a subliniat comisarul UE.

Autorităţile din Napoli au organizat, în septembrie 2009, din fonduri europene, un concert al cântăreţului britanic Elton John care a costat 720.000 de euro. Potrivit ziarului Corriere della Sera, Comisia Europeană a declanşat o anchetă în acest caz, cerând Primăriei oraşului Napoli să restituie fondurile cheltuite pentru concert.

Sursa: mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 13, 2013. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.