Andreea Paul lansează în Satu Mare campania națională împotriva kitsch-ului turistic și politic

Andreea PAUL, prim-vicepreședintele PDL, a susținut o conferință de presă în Satu Mare în care a lansat campania națională împotriva kitsch-ului turistic și politic.

Andreea-Paul-candidat-Colegiul-1-350x2621„Țara Oașului este o comoară vie, o cultură a tradițiilor rurale vii, care trebuie protejată cu multă grijă și respect, promovată cu suflet și mândrie oșenească. O facem astăzi, îndeplinind una din promisiunile mele. Trebuie să facem tot ceea ce ține de noi pentru a o păstra nealterată. Să evităm riscurile izolării, nevalorificării lor sau, mai grav, riscul îngropării  lor în kitsch", a declarat Andreea Paul.

Prim-vicepreședintele PDL atrage atenția că turismul în Țara Oașului a scăzut cu 20% în ultimul deceniu și are convingerea că „timpul prezent și viitor se adresează oamenilor care fac, nu celor care doar vorbesc”.

„Anul trecut în decembrie promiteam. Azi, în luna august, le-am îndeplinit. Avem albumul monografic al Țării Oașului. Avem site-ul: www.taraoasului-romania.ro. Aceste eforturi nu s-au așezat pe bani publici și nu se bifează. Promovarea Țării Oașului va fi permanentă. Oșenii au cucerit lumea prin munca lor. De acum încolo turiștii vor fi cuceriți de Țara Oașului. Tot ceea ce merită știut despre Țara Oașului este aici. De la tradiții și istorie, noi trasee turistice neexplorate până acum, până la implicarea civică. Mai presus de album și site, avem oamenii. Eu cred că zestrea cea mare a Țării Oașului se numește omul. De aceea albumul și site-ul au menirea să arate tuturor oșanul, caracterul și valoarea lui. Oșanul va face mai mult turism și mai multe afaceri. Va câștiga în primul rând un loc de muncă pentru el”, susține Andreea Paul.

De acum gata cu vorba asta: 'Țara Oașului e unde se atârnă harta în cui'. Vom spune tuturor de acum: nici pofta să nu v-o puneți în cui, pentru că 'Țara Oașului este în inima lucrurilor'.

Oșenii vor câștiga un motiv în plus de a rămâne acasă, poate, deschizându-și afacerea și casa turiștilor. Turismul rural și antropologic, turismul în care oșanul să ofere loc de cazare, mâncare naturală și poveștile lui de-o viață. Oșanul are de spus tuturor adevărate lecții de viață, doar este printre primii români care a cucerit lumea.

„Oșanul este om de cuvânt. Și eu, deputatul lui, m-am ținut de cuvânt. V-ați obișnuit cu campanii electorale în care promisiunile să fie uitate. Oșenii m-au ales. Eu mă țin de cuvânt. Albumul monografic și portalul multimedia de comunicare vor fi lansate la ora 17.00 la Muzeul din Negrești Oaș. N-avem cele mai bune drumuri din Romania, dar ne ținem de cuvânt aici în Oaș. Daca nu se susține economic, Țara Oașului nu își poate întreține valorile. În acest sens, strâng aici oamenii de afaceri la Valea Mariei de la ora 14.00”, a afirmat Andreea Paul în conferința de presă.

De acum Țara Oașului este în fruntea țării, fiindcă sloganul Andreei Paul de campanie devine realitate. Personalități sonore și-au anunțat prezența: Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Cristian Poteraș, Ovidiu Silaghi sau Erdei Doloczki, dar nu numai.

Andreea PAUL


Prim-vicepresedinta PDL, 
Deputat de Tara Oasului, Satu Mare
Lector univ. dr. la Facultatea de Relatii Economice Internationale, ASE

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 25, 2013. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.