Locuitorii din Târşolţ vor să li se respecte drepturile privind exploatarea pădurii

În calitate de  garant al respectării legalităţii dar şi consecvent rolului de mediator, prefectul Eugeniu Avram a invitat vineri, 1 februarie, la o întâlnire conducerea Direcţiei Silvice Satu Mare şi primarul comunei Târşolţ, Grigore Pop, pentru o analiză şi găsirea unei soluţii legale privind pădurea care există în prezent pe suprafaţa păşunii comunale.

tirsoltSuprafaţa de 94,37 hectare păşune care, în 1992,  printr-o sentinţă judecătorească definitivă şi irevocabilă a fost atribuită Primăriei Târşolţ, dar care a fost împădurită de către Direcţia Silvică înainte de 1989. În  procesul verbal de punere în executare a sentinţei se preciza că autoritatea locală primea dreptul de proprietate asupra terenului însă nu se preciza că şi asupra materialului lemnos.

Problema care creează nemulţumire în rândul cetăţenilor din Târşolţ se referă la începerea exploatării de către Romsilva a unei suprafeţe de trei hectare din pădurea care există pe păşunea primită prin sentinţa judecătorească, iar comunitatea nu primeşte nimic din valorificarea copacilor. În urma discuţiilor au fost evidenţiate posibile soluţii prin care să se încheie această dispută iar oamenii din comună să înţeleagă că se doreşte respectarea drepturilor însă în cadru legal.

Propunerile evidenţiate în cadrul întâlnirii vor fi supuse de către primar dezbaterii în Consiliul local Târşolţ, luni, 4 februarie, urmând să fie prezentată prefectului soluţia pe care autoritatea locală o va urma în disputa cu Direcţia Silvică.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 2, 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.