USL a dat cu economia de gard: șomajul crește, cheltuielile cu investițiile și sumele primite de la UE au scăzut în primele șapte luni ale anului

Execuția bugetară după primele șapte luni ale acestui an continuă să ne semnaleze o mare problemă:cheltuielile cu investițiile au scăzut cu 14,4% față de aceeași perioadă a anului precedent. Este cunoscut faptul că un buget care pune accent pe investiții în detrimentul cheltuielilor cu personalul duce la creștere economică sustenabilă pe termen lung. Ori, din datele prezentate de MFP, cheltuielile de personal cresc cu 16,4%, iar cheltuielile de investiții scad cu 14,4%, adică se întâmplă exact invers.

93240-0-someriO altă problemă o reprezintă sumele primite de la UE care au scăzut cu 0,6%, în condițiile în care USL anunțase că se bazează pe o creștere considerabilă a acestor venituri bugetare în anul 2013 pentru a putea face față cheltuielilor și a putea menține sub control deficitul bugetar.

USL are cel mai mincinos guvern din istoria României

Cât mai guvernează USL prin minciună? Până unde vor merge? Guvernul mincinos spunea aseară ca “șomajul s-a redus cu 56.000 de persoane în primul semestru al anului”.

Adevărul este ca șomajul a crescut mult. Nici nu avea cum altfel cu investițiile blocate, cu sumele primite de la UE în cădere, cu afacerile private creatoare de locuri de muncă sufocate cu cele 28 de taxe și impozite noi sau majorate.

Ultimele date oficiale disponibile la jumătatea anului, din comparația relevantă, corectă, adică lună a anului curent raportată la aceeași lună a anului anterior, ca să eliminăm factorul sezonier, relevă că șomajul a crescut:

Cu 37.889 persoane în luna iulie 2013, comparativ cu luna iulie 2012 și se ridică la 466.932 persoane, conform numărului șomerilor înregistrați în BFM – ANOFM;

Cu 26.000 persoane în luna iunie 2013 comparativ cu luna iunie 2012 și se ridică la 736.000 persoane, conform numărului șomerilor raportați la BIM – INS – EUROSTAT. 

Astfel, rata șomajului înregistrată la jumătatea anului a fost de 7,6%, nivel record și egal cu vârful de șomaj din criza economică, cu tendințe clare de creștere.

Andreea PAUL

Prim-vicepresedinta PDL, 
Deputat de Tara Oasului, Satu Mare
Lector univ. dr. la Facultatea de Relatii Economice Internationale, ASE

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 29 august 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.