Un patron sătmărean a înșelat 11 firme din patru județe, producând un prejudiciu de peste 131.000 lei

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Arad, au reţinut un bărbat, suspectat că a înşelat 11 societăţi comerciale, din 4 judeţe, cauzând un prejudiciu în valoare de peste 131.000 de lei.

inselaciune1

Din probatoriul administrat de către poliţişti, s-a stabilit că, în perioada 8 mai 2011 – 20 decembrie 2012, L. Francisc de 46 ani din judeţul Satu Mare, în calitate de administrator al unei societăţi economice, a achiziţionat mărfuri, de la 11 societăţi comerciale de pe raza judeţelor Arad, Timiş, Bihor şi Satu Mare, iar pentru plata mărfii a emis bilete la ordin, care au fost refuzate din lipsa totală disponibil in cont.

De asemenea, pentru plata unor marfuri a emis şi trei file CEC, care au fost refuzate pe motivul lipsei de disponibil şi specimen de semnătură în bancă.

În fapt, sătmăreanul care locuia fără forme legale în judeţul Arad, achiziţiona mărfuri (materiale de construcţii şi alte produse non-alimentare) pentru plata cărora elibera bilete la ordin şi file CEC fără acoperire. Ulterior, acesta valorifica mărfurile cu mult sub valoarea reală a acestora. În acest mod, bărbatul a cauzat un prejudiciu în valoare de 131.114,60 lei.

Bărbatul a fost reţinut luni, 2 septembrie de către poliţişti, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 3, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.