Peste 22.000 pachete ţigări confiscate, focuri de armă şi urmăriri în trafic

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în urma cărora au fost confiscate 22.520 pachete ţigări ce urmau să ajungă ilegal pe piaţa neagră de desfacere din România şi au fost reţinuţi pentru cercetări doi cetăţeni.

img_6885

În cadrul unei acţiuni, pentru reţinerea celor implicaţi, care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase 4 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Azi dimineaţă, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, jud. Suceava, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 02.30, poliţiştii de frontieră au observat un grup de persoane care se deplasa de la linia de frontieră spre interiorul ţării, pe direcţia localităţii Straja, transportând în spate mai multe bagaje voluminoase.

Lucrătorii ITPF Sighetu Marmaţiei au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În acel moment, persoanele în cauză au abandonat coletele şi profitând de terenul accidentat, condiţiile meteo nefavorabile (ploaie şi ceaţă) s-au dispersat pe mai multe direcţii.

Lucrătorii noştri au procedat la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice pentru identificarea persoanelor implicate, totodată fiind informate autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În urma inventarierii celor 40 de colete abandonate, a rezultat cantitatea de 19.980 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, marca Viceroy, în valoare de aproximativ 200.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Tot azi dimineaţă, în jurul orei 08.00, lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău, au observat un autoturism, care se deplasa de la frontieră spre interior, pe raza localităţii Sarasău, către D.N. 19.

Lucrătorii ITPF Sighetu Marmaţiei au procedat la oprirea maşinii în trafic, moment în care şoferul autoturismului a ignorat semnalele regulamentare ale poliţiştilor de frontieră şi a demarat în trombă spre localitatea Sighetu Marmaţiei. S-a trecut la urmărirea maşinii, iar după aproape 3 km s-a reuşit reţinerea acesteia pe o stradă din Sighetu Marmaţiei.

În urma acţiunii, s-a stabilit că la volanul autovehiculului se afla B. Gheorghe, de 24 de ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, iar în maşină s-au descoperit 1.540 pachete ţigări de provenienţă ucraineană.

Maramureşeanul este cercetat acum de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, autoturismul folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 14.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Şi lucrătorii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret, jud. Suceava au depistat azi dimineaţă, pe sensul de intrare în ţară, într-un autovehicul ţigări de provenienţă ucraineană.

La volanul microbuzului marca Mercedes, se afla cetăţeanul Vitalii R, de 27 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi ucraineană.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii  de frontieră şi lucrătorilor vamali au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra maşinii şi bagajelor personale.

Cu această ocazie, echipa comună de control a descoperit, în plafonul autoturismului, cantitatea de 1.000 pachete cu ţigăride provenienţă ucraineană, marca Winston.

Drept urmare, întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 1.220 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional de către autorităţile vamale cu amendă în valoare de 6.000 lei.

 

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 14, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.