O nouă ediţie a Zilei Internaţionale „Fără Maşini” a avut loc în Ariile Protejate Râul Tur

85 de persoane au participat la Ziua Internațională „Fără Mașini” în Ariile Protejate „Râul Tur”, din data de 21 septembrie, organizat de Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare. Din observațiile organizatorilor reiese că cea de-a șasea ediție a Zilei Internaţionale „Fără Maşini” din an în an devine tot mai populară. Între participanţi apar feţe binecunoscute, dar cercul participanţilor se lărgește şi cu persoane noi. Evenimentul pune în mişcare toate categoriile de vârstă, astfel devenind un program ideal pentru întreaga familie.

Evenimentul urmărește mai multe obiective. În primul rând se dorește promovarea ideii de a folosi metode de circulație prietenoase naturii, cu care putem proteja mediul înconjurător, iar în al doilea rând prezentarea valorilor naturale și a curiozităților Ariilor Protejate „Râul Tur”.

La eveniment au fost prezenți și susținătorii mișcării „Salvați Roșia Montană!”. Pe mai multe biciclete au apărut pancarte, care îndeamnă la salvarea zonei Roșia Montana. Pe scurt au fost prezentate pentru participanții evenimentului informațiile și pericolele legate cu deschiderea minei din Roșia Montana.

Pe malul Turului participanții au putut alege din multe programe distractive şi educative. Au putut studia expoziția despre Ariile Protejate „Râul Tur”, au putut participa la observarea păsărilor din zona heleșteelor din Bercu Nou. În această perioadă mai multe specii de păsări migratoare pot fi observate în preajma heleșteelor.

Copiii au fost așteptați la fața locului cu numeroase jocuri și activități educative. Competiția de abilități cicliste și jocurile de cunoaștere a mediului au fost populare în rândul copiilor. Participanții au apreciat și gulaşul oferit de organizatori.

Concluzionând, putem afirma că evenimentul a fost privit cu apreciere şi interes, oferind atât distracție, cât și conștientizarea participanților. Organizatorii doresc să continuie tradiția, astfel cei care nu au putut participa anul acesta, vor avea ocazia anul viitor.

Galerie foto: 

IMG_6192

IMG_6210

IMG_6212

IMG_6214

IMG_6218

IMG_6223

IMG_6224

IMG_6230

IMG_6236

IMG_6244

IMG_6277

IMG_6287

IMG_6294

IMG_6305

IMG_6312

IMG_6331

IMG_6331 IMG_6334

IMG_6337

IMG_6339

IMG_6339 IMG_6341

IMG_6360

IMG_6378

 

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 22, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.