Artista foto Szekeres Melinda din Budapesta expune pentru prima dată la Satu Mare

Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare şi Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare vă invită cu respect să luați parte joi, 26 septembrie 2013, de la ora 15.00 la vernisajul expoziției de fotografie „Vision by Szekeres Melinda”. Vernisajul va avea loc în Galeria de Arte Plastice a Primăriei Municipiului Satu Mare. Mediatoarea evenimentului va fi Varga Maria. 

szekeres.melinda

Programul artistic este asigurat de Cserey Csaba, Gheorghiu Roxana, Morar Loredana și Vékony József din partea Centrului Cultural G.M. Zamfirescu. Expoziția va fi deschisă pentru public între 26 septembrie – 6 noiembrie 2013.

Szekeres Melinda s-a născut în 1996 la Budapesta. Urmează școlile la Kosovo, Bruxelles, Sevilla și Budapesta, urmându-l pe tatăl său, recunoscut economist, cu originile din Ardeal, cu copilăria în Argentina, studii în SUA, comisar european, tatăl a trei copii, crescuți singur de domnia sa, membru al Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare din 2010.

Melinda a dat bacalaureatul internațional în anul școlar curent, la Școala Internațională SEK din Budapesta, unde s-a stabilit familia Szekeres, după îndelungate pelerinaje în slujba Europei Comună. Vorbește fluent în limbile maghiare, engleză, spaniolă și franceză. A urmat studii în domeniul fotografiei la Budapesta.

 

Participă des la expoziții și concursuri foto la Budapesta, Bruxelles, Sevilla.

În 2011 obține premiul III. la concursul de fotografii "Tu veux ma photo? Regards croisés Bruxelles – Europe" / organizat de parlamentul francez din Bruxelles.

Melinda a moștenit de la tatăl său nu numai pasiunea pentru arta fotografică dar și sensibilitatea acestuia, simțul pentru coordonarea subtilă a detaliilor, relațiile complicate dintre oameni, dintre oameni și obiecte, relații invizibile pentru oameni de rând, dar observate cu mare finețe de tânăra artistă. Surprinde des și cu mare plăcere oamenii cunoscuți de ea, mai ales pe frații săi mai mici (o fetiță și un băiat), dar și aceste momente sunt martorii vibrațiilor unui suflet fin feminin.

Contemplând în fața creațiilor lui Szekeres Melinda, putem admira simțul dânsei pentru analizarea și sintetizarea compozițiilor, bogăția detaliilor, ascunse la prima vedere, dar care își dezvăluie adevărata frumusețe după o observație mai atentă. Prezenta este prima expoziție de fotografie a Melindei în Romănia.

melinda

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 23 septembrie 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.