Aproape jumătate din centrul Sătmarului, fără curent din cauza unui incendiu subteran

40% din zona centrală a municipiului Satu Mare a rămas fără curent electric după ce un cablu subteran de lângă Banca Ţiriac aflată în apropierea Podului Decebal s-a aprins. Fumul a cuprins întreaga zonă, la faţa locului fiind soliciată intervenţia pompierilor dar şi ai unor echipaje de la E-ON Gaz şi Electrica. La ora 11.00, zona respectivă era închisă circulaţiei.

incendiu1Potrivit pompierilor, situaţia este destul de sensibilă având în vedere faptul că reţeaua de cabluri subterane este sub tensiune destul de mare astfel încât nu se poate interveni cu apă. În consecinţă, zona de unde iese fumul va fi decoperată pentru a găsi cauza incendiului. Fumul a intrat şi în pivniţele blocului aflat în spatele băncii dar a început să iasă şi prin ieşirea de canal de pe şosea.

La faţa locului s-a deplasat şi primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, împreună cu viceprimarul dr. Radu Roca. „Situaţia este extrem de sensibilă. După calculele celor de la Electrica 40% din zona centrală a oraşului a rămas fără curent electric. Am cerut intervenţia unui excavator care să decoperteze canalul, apoi vom vedea care sunt paşii de urmat”, a declarat Dorel Coica. Potrivit echipajului de intervenţie de la Electrica remedierea situaţiei poate dura ore întregi.

Și sub sediul IJP s-a aprins un cablu electric. Angajații Electrica au vrut să facă o altă legătură de curent pentru zona afectată, cablul a fost suprasolicitat și a luat foc. La fața locului a intervenit o mașină de pompieri, incendiul fiind stins în câteva minute.

Potrivit unor surse din cadrul SC Electrica Satu Mare, pagubele produse de distrugerea cablurilor de curent se ridică la aproximativ 150.000 lei iar lucrările de remediere ar putea să dureze cel puţin trei zile. Şi asta deoarece, spun specialiştii, în prima fază cablurile trebuie separate şi apoi urmează identificarea porţiunilor defecte. Muncitorii lucrau şi după ora 18.00 pentru remedierea situaţiei şi se depun eforturi pentru ca până la miezul nopţii să se reuşească reluarea alimentării cu curent electric a câtorva dintre zonele afectate. Furnizarea energiei electrice este întreruptă în Centrul Nou (cu excepţia Palatului Administrativ) şi Piaţa Libertăţii,  pe străzile Liviu Rebreanu, Iuliu Maniu, Bulevardul Unirii dar și pe toate străzile colaterale până aproape de strada Dara.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 24, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.