O negreşteancă va reprezenta Satu Mare la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene – EUSO

Mariana Brumboiu, purtător de cuvânt în cadrul IŞJ Satu Mare, ne informează că în perioada 17-25 martie 2013 va avea loc la Luxemburg cea de-a XI-a ediție a Olimpiadei de Științe a Uniunii Europene (EUSO), la care România va participa cu două echipe, fiecare formată din câte trei elevi, câte unul pentru fiecare disciplină: fizică, chimie, biologie.

isj-satu-mareSelecția celor doi elevi participanți de la fiecare disciplină se va realiza conform regulamentului specific privind organizarea și desfășurarea olimpiadei, dintre primii patru elevi calificați la clasa a IX-a la etapa națională a olimpiadelor școlare în 2012, care nu au împlinit vârsta de 17 ani până la 1 ianuarie 2013.

Selecția se va realiza pe baza a două lucrări practice care se vor desfășura în 7 respectiv 8 februarie 2013 la București. Fiecare probă va avea o durată de trei ore.

Din județul Satu Mare va participa la selecție eleva Moldovan Mădălina Patricia de la Liceul Teoretic Negrești Oaș, pentru disciplina chimie.

Elevii selecționați vor continua programul de pregătire centralizat, în București, în perioada 9-16 februarie 2013.

Suntem mândri că un reprezentant al județului nostru face parte din cei patru elevi din țară participanți la selecție la disciplina chimie și îi dorim mult succes!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 4, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.