După dezbateri aprinse, consilierii locali au votat prelungirea pentru încă 6 ani a contractului cu Florisal

Cu 17 voturi pentru şi patru împotrivă, consilierii locali au votat pentru prelungirea pentru încă 6 ani a contractului cu firma de salubrizare SC Florisal SA Satu Mare. La şedinţă au participat şi un grup de democrat liberali  în frunte cu Sergiu Băbăşan ce aveau pancarte pe care scria „Jaful Florisal. Nu în numele meu. Nu din taxele mele”.

conslocal-florisal2De la şedinţa de joi, 26 septembrie care s-a anunţat extrem de furtunoasă din cauza dezbaterii pe marginea proiectului de hotărâre cu privire la prelungirea contractului cu Florisal-ul au lipsit consilierii Nicolae Şuta (PDL) şi Radu Roman (USL). Şedinţa a fost prezidată de viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici.

Cele mai înverşunate discuţii le-a iscat, aşa cum era de prevăzut ultimul punct de pe ordinea de zi şi anume, prelungirea pentru încă 6 ani a contractului cu firma de salubrizare SC Florisal SA Satu Mare. Declarându-se ferm împotriva prelungirii contractului consilierul local Adrian Albu (USL) a declarat în luarea de cuvânt că „dacă votăm pentru prelungirea acestui contract ratăm oportunitatea de a intra într-o oarecare normalitate despre care s-a vorbit, dacă îmi aduc bine aminte, şi în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale. De-a lungul anilor au fost multe abuzuri din partea acestei firme concretizându-se în condiţionarea plăţii impozitelor şi taxelor, modificări de tarife şi aş putea să le enumăr la infinit. Îmi exprim tristeţea că mulţi dintre colegii mei vor vota pentru prelungirea acestui contract. Normalitatea ar fi fost să se facă o licitaţie. În concluzie, rămân cu tristeţea că am participat la această şedinţă”.

În luarea de cuvânt consilierul PDL Cosmin Raţiu a declarat că va vota pentru prelungirea contractului deoarece este vorba despre o firmă sătmăreană care dă de lucru la 300 de oameni. Poziţia consilierului democrat-liberal nu a fost tocmai bine primită de grupul PDL prezent la şedinţă, liderul acestora, Sergiu Băbăşan a intervenit pentru a întreba consilierii şi în special executivul „unde este valoarea investiţiei care s-a făcut? Există o redevenţă care trebuie încasată de Primăria Satu Mare! De ce nu se organizează licitaţie?”. Intervenţia lui Băbăşan a fost întreruptă de preşedintele de şedinţă care i-a cerut să intervină doar la „Diverse” şi atunci când i se dă cuvântul având în vedere că nici măcar nu a fost invitat la şedinţa de joi.

În luarea de cuvânt consilierul USL, avocatul Nicolae Bancea a subliniat faptul că el personal va vota împotriva proiectului de hotărâre deoarece acesta „nu întruneşte condiţiile de admisibilitate în forma în care a fost prezentată”. Potrivit interlocutorului „prelungirea unui contract impune efectuarea unui audit însă aici, cum bine ştim acest lucru nu s-a întâmplat ceea ce crează anumite nemulţumiri şi duce cu gândul la un caracter netransparenţial al acestui proiect de hotărâre. O asemenea activitate, cum este în cazul de faţă serviciul de salubrizare trebuie supusă unei licitaţii publice. Eu nu doresc ca să fie încălcate drepturile beneficiarilor şi în concluzie voi vota împotriva acestui proiect de hotărâre”.

În cea de-a doua intervenţie Albu a venit cu o propunere supunând atenţieiconslocal-florisal3 consilierilor varianta prelungirii contractului pentru 6 luni de zile perioadă în care executivul ar avea timpul necesar pentru a organiza o licitaţie. Însă propunerea acestuia a căzut.

În urma votului 17 consilier locali şi-au dat acordul pentru prelungirea contractului cu Florisal-ul iar patru aleşi locali au votat împotrivă. Alături de viceprimarul Marcela Papici au votat împotriva proiectului de hotărâre consilierii: Adrian Albu, Nicolae Bancea şi Radu Ardelean. Nu s-a înregistrat nicio abţinere.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 26, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.