Şeful Ford, favorit pentru preluarea conducerii Microsoft

Directorul general al grupului auto american Ford, Alan Mulally, a devenit candidatul favorit pentru a-l înlocui pe actualul CEO al Microsoft, Steve Ballmer, au declarat surse apropiate situaţiei pentru portalul AllThingsD. Mulally s-a opus iniţial ideii, dar a devenit mai deschis în ultimele săptămâni în privinţa preluării conducerii Microsoft, au spus sursele. 

ford-alan-mulallyŞeful Ford l-a devansat pe fostul şef al Nokia Stephen Elop, considerat până recent candidatul preferat pentru postul de CEO.

Ballmer a anunţat în august că se va retrage într-un an de la conducerea Microsoft. La scurt timp, Microsoft a anunţat preluarea diviziei de telefoane mobile a Nokia. Elop, directorul Nokia până la realizarea tranzacţiei şi fost angajat al Microsoft, a fost considerat principalul candidat pentru înlocuirea lui Ballmer.

Elop a rămas o opţiune importantă, dar în ultima peiroadă a avut loc o reorientare către Mulally, care are o experienţă mai bogată în revigorarea companiilor cu probleme.

Un alt candidat important este Tony Bates, unul dintre directorii Microsoft şi fost CEO la Skype, au afirmat sursele AllThingsD.

Mulally nu a intrat încă în negocieri formale pentru un contract, dar discuţiile cu acesta privind postul la Microsoft au fost serioase, au adăugat sursele citate.

Una dintre persoanele cheie în selecţia viitorului director general este preşedintele şi cofondatorul Microsoft Bill Gates. Gates a renunţat în urmă cu cinci ani să mai lucreze cu normă întreagă la Microsoft, pentru a se dedica activităţii organizaţiei caritabile Bill & Melinda Gates.

Surse apropiate situaţiei au afirmat, însă, că Gates petrece tot mai mult timp în ultima perioadă la Microsoft. Gates este unul dintre cei mai mari acţionari şi membru în comisia care îl va selecta directorul general.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 27, 2013. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.