Miracolele incredibile ale stigmatelor: sângele învinge gravitaţia!

Precum se ştie, stigmatul este o urmă sau un semn distinctiv care, potrivit tradiţiei catolice, a apărut, în mod supranatural, pe corpul unor sfinţi aflaţi în stare de extaz, ca simbol şi amintire a participării sufletelor lor la adorarea lui Christos. În afară de “rănile lui Hristos”, persoana respectivă mai prezintă şi alte caracteristici pe trup.

stigmataExistă cazuri în care stigmatele sunt luminescente, adică emit o radiaţie luminoasă. Deoarece sunt considerate a fi fost produse de raze de lumină, am putea crede că au păstrat o parte din această energie luminoasă pe care o retransmit. Acest fenomen a fost atestat, de exemplu, la Giovanna Maria Bonomo (1670), raze de lumină îi ieşeau uneori din răni.

Un alt miracol constatat: sângele stigmatic nu curge întotdeauna în sensul normal impus de gravitaţie (adică în jos), ci uneori în sens invers. Duhovnicul Theresei Neumann, părintele Naber, a atras de câteva ori atenţia asupra acestui lucru, în timp ce ea retrăia în extaz momentul crucificării: sângele care ieşea din rănile de la picioare curgea de-a lungul degetelor, nu spre călcâie, cum ar fi fost normal, deoarece Therese era culcată. Prin urmare, sângele curgea spre vârful degetelor, ca şi cum ar fi stat în picioare, ridicată pe o cruce.

Trebuie să mai semnalăm şi alt fenomen surprinzător: umflarea unei părţi a corpului. De exemplu, umflarea limbii, urmată de umflarea buzelor (Marie-Julie Jahenny) sau umflarea ochilor (Marguerite Parigot). Mâinile şi picioarele se umflă şi ele în mod excesiv (Germaine Thiercelin, stigmatizată din Pontoise, secolul al XVII-lea, Maria Magdalena din Pazzi, care era obligată să se deplaseze în patru labe!). Umflarea membrelor, şi chiar a întregului corp, este semnalată şi în cazul misticului sufist Al-Allaj, care era vestit pentru capacitatea de a-şi umfla corpul atât de mult, încât umplea în întregime marea sală din Basra. În general, elasticitatea corpului constituie unul dintre miracolele mistice cele mai surprinzătoare.

În cazul unor mistici, mâinile şi picioarele sunt atât de lipite, de contractate, încât nimeni nu reuşeşte să le despartă. Iată ce citim în raportul medical al doctorului Dittmar despre stigmatizata din Moselle, Catherine F.: „Mâinile sunt aşezate în cruce, cu palmele puternic lipite una de alta. Tălpile sunt solid sprijinite una de alta. Dacă depărtăm cu forţa mâinile sau picioarele, ele revin la poziţia iniţială, fie imediat, fie după ce au stat scurt timp în noua poziţie, în stare cataleptică, împinse ca de un resort în prima poziţie descrisă.”

Almeea.com

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 27, 2013. Filed under Mistere. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.