Amenzi în valoare de 9.600 lei, aplicate de jandarmi în weekend

Misiunile jandarmilor sătmăreni de asigurare a unui climat de linişte şi siguranţă pentru comunitate, s-au concretizat în constatarea a trei infracţiuni de furturi de produse din magazine, dar şi de fier vechi, precum şi în aplicarea unui număr de 45 de sancţiuni contravenţionale.

jandarmiReferitor la sancţiunile contravenţionale aplicate, precizăm că 15 reprezintă avertismente, iar restul sunt amenzi în valoare de 9.600 lei. Majoritatea amenzilor au fost aplicate în temeiul Legii 61 /1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, dar şi în temeiul Legii12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Cele trei infracţiuni au constat în furturi de produse din magazine, dar şi de fier vechi. Toţi autorii au fost prinşi în flagrant, aceştia încercând să sustragă diferite produse alimentare sau de igienă, dar şi fier vechi, iar pe numele lor au fost întocmite actele de constatare a faptelor susceptibile a fi infracţiuni de furt.

Pentru un plus de siguranţă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare sfătuieşte cetăţenii să anunţe cea mai apropiată patrulă de ordine publică sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112, dacă observă persoane cu un comportament antisocial.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 4, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.