UDMR Satu Mare NU este de acord cu cele două evenimente dedicate Zilei Recoltei: „Aceste spectacole reprezintă o risipă de bani publici!”

"Pe această cale dorim să vă exprimăm, în numele locuitorilor județului și al municipiului Satu Mare faptul că nu suntem de acord cu organizarea a DOUĂ evenimente de către instituțiile conduse de Dvs, două evenimente având același temă: sărbătoarea Zilei Recoltei.

Kereskenyi-patakiÎn opinia noastră, alocarea sumelor considerabile pentru aceste spectacole reprezintă o folosire nepotrivită a banilor publici, deoarece există priorități și probleme mult mai importante in oraș și in județ ce trebuiesc rezolvate prin aceste resurse financiare: 

· Pe baza sumelor cheltuite cu ocazia Zilelor Județului putem estima ca aceste două evenimente să necesite bugete de peste 100.000 RON. 

· Autoritățile locale, grădinițele, școlile noastre, instituții in domeniul social se confruntă cu probleme financiare, probleme ce se vor accentua cu sosirea iernii și a facturilor de incălzire. 

· Majorarea taxelor şi impozitelor locale, măsură impusă de guvernul USL la începutul anului este nejustificată dacă sunt sume disponibile pentru spectacole şi distracţie! 

· Susținem producătorii locali, însă avem convingerea ca promovarea lor și a produselor sătmărene trebuie să se manifeste printr-o strategie coerentă, prin activități și investiții reale, cum ar fi reabilitarea piețelor, crearea condițiilor de vânzare-cumpărare in aceste locații.

· Pe de altă parte, nu credem că interesul sătmărenilor este invitarea la Ziua Recoltei sătmărene a producătorilor din alte județe, creând concurență neloială față de producătorii locali!

· Avem impresia ca in pofida avertizării de luni a Domnului Prim-ministru Victor Ponta, conducătorii judeţului doresc să facă risipă de bani publici în formă continuată ignorând în continuare interesele generale a locuitorilor, numai pentru a crea o imagine care a fost afectată în ultimul timp şi doresc să pregătească campania electorală pentru candidatul lor la alegerile parlamentare din colegiul 2, respectiv distragerea atenţiei de la gravele abateri şi greşeli comise.

Prin prezenta vă recomandăm regândirea acestei risipiri de bani publici, folosirea resurselor financiare pentru rezolvarea problemelor importante şi dorim să vă reamintim ca sloganul USL în campaniile anterioare a fost "Dreptate până la capăt" şi nu "Distracţie la maxim".

Cu respect din partea locuitorilor judeţului şi a municipiului Satu Mare:

Pataki Csaba – președintele organizației județene  UDMR

Kereskényi Gábor – președintele organizației municipale UDMR

Maskulik Csaba – lider grup consilieri UDMR, Consiliul Local Satu Mare

Kovács Máté – lider grup consilieri UDMR, Consiliul Județean Satu Mare

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 2, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.