Fantomele dintr-o casă veche de 900 de ani a Cavalerilor Templieri

Casa Temple Newsam din Leeds, din vestul ţinutului Yorkshire, este o clădire impunătoare în stil Tudor iacobin, aşezată în mijlocul unui parc luxuriant, cu o suprafaţă de circa 600 de hectare. Locuinţele de aici au fost înregistrate înca din 1086, şi în secolul al XII-lea casa a devenit proprietatea Cavalerilor Templieri. În secolul al XV-lea, a trecut în posesia familiei Thomas, lord Darcy, prieten al cardinalului Wosley, devenit primul dintr-un şir de mai mulţi proprietari care au construit diverse părţi ale casei, încă în picioare în zilele noastre. După decapitarea brutală a lordului Darcy pentru implicarea lui în revolta cunoscută sub numele de Pilgrimage of Grace, casa a fost confiscată de Henric al VIII-lea şi dată nepoatei acestuia, contesa de Lennox.

Temple_NewsamÎn aceste împrejurări istorice deosebite, a venit pe lume Henry, lord Darnley (1545-1567), al cărui nume a fost atribuit principalei încăperi a casei, aceasta rămânând neschimbată până în ziua de astăzi. Darnley a crescut înconjurat de intrigile politice care au culminat, în cele din urmă, cu căsătoria lui turbulentă şi fatală cu Maria, regina scoţienilor, încheiată cu asasinarea lui misterioasă.

După aceea, casa a fost rechiziţionată de regina Elisabeta I şi de atunci a trecut prin mâinile diverşilor membri ai familiei regale, suferind şi numeroase transformări de-a lungul timpului. A rămas în continuare un centru al tulburărilor politice, şi asasinarea lui Darnley nu a fost ultima care s-a produs în interiorul zidurilor sale. Aşadar, poate că nu este surprinzător faptul că vestita „Curte Hampton din Nord” nu reprezintă doar locuinţa celor vii.

fantomele-din-casa

Fantoma unui băiat care iese din bufet

Se spune că foarte multe spirite au fost văzute în diverse locuri ale casei de-a lungul anilor, cel mai adesea în Camera Darnley, situată în colţul de sud-vest al secţiunii timpurii Tudor a clădirii.

Foarte des se arată şi spiritul unui Cavaler Templier, care mai stă încă de gardă după 900 de ani şi tulburătoarea fantomă a unui băieţel, despre care se spune că iese dintr-un bufet şi traversează camera plângând de durere şi de spaimă.

Fantoma lui Mary Ingram, spectrul care aleargă prin casă

Mary-Ingram-Blue-LadyUn alt spectru care bântuie adesea prin acest conac este „Doamna Albastră”, spiritul lui Mary Ingram, al cărei portret atârnă în camera de damasc şi care a trăit aici în secolul al XVII-lea. Într-o noapte, pe când se întorcea acasă cu trăsura, nefericita femeie a fost atacată şi jefuită de tâlharii de la drumul mare. Deşi aceştia nu au rănit-o, se pare că atacul i-a provocat un şoc psihic, căci din acel moment a devenit obsedată de ideea că trebuie să-şi ascundă toate bunurile. Ea aleargă prin casă până în ziua de astăzi îmbrăcată într-o rochie lungă albastră şi cu un şal de dantelă, căutându-şi comorile demult pierdute.

Sursa: almeea.com

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 2, 2013. Filed under Mistere. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.