Noua modă de înşelat partenerul: adulterul on-line

Trăim în viteză, suntem tot mai ocupaţi. Petrecem din ce în ce mai mult timp la birou în faţa pc-ului sau a laptopului. Între două rapoarte intrăm pe site-urile de socializare fie să întâlnim oameni noi, fie să chat-uim niţel cu cei pe care deja îi avem în baza noastră de prieteni. Nu este de mirare că încet, încet o uşoară răceală intervine în cuplu, mai ales dacă unul dintre parteneri este mai puţin activ pe reţelele de socializare. Şi fiecare va încerca să rezolve problema în felul său. Unul va dori să lămurească lucrurile într-o discuţie face to face, celălalt va vrea să folosească device-ul favorit.

adulter-netSă-ţi faci prieteni virtuali a devenit o modă. Se pare însă că modul în care unii relaţionează pe site-urile de socializare se poate transforma într-un adulter fără prea multă bătaie de cap. Mai rău este că partenerul(a) te poate înşela fără să-ţi dai seama, în timp ce este în pat cu tine. E suficient să aibă un laptop sau un smart-phone cu conectare la internet în braţe.

În Statele Unite, reprezentanţii Asociaţiei Avocaţilor Matrimoniali spun că 66 la sută dintre divorţurile survenite în ultimii cinci ani au ca principală cauză activitatea exacerbată a soţilor pe site-urile de socializare.

Chiar dacă sunt unii care consideră că prietenia on-line nu are de-a face cu infidelitatea, se pare că aventurile amoroase începute în joacă, un flirt „de probă”, se pot transforma foarte uşor într-o idilă în adevăratul sens al cuvântului. Iar dacă se ajunge la o interacţiune sexuală virtuală, sub protecţia anonimatului, există posibilitatea reală a trecerii la fapte şi dincolo de butoanele tastaturii. Adică pe viu.

Adulterul on-line a devenit o problemă reală în Statele Unite. Peste 70 la sută dintre persoanele care fac psihoterapie de cuplu „suferă” de aşa ceva. Procentul este atât de mare încât a început să se dezvolte o ramură a psihoterapiei specializată în înşelatul virtual.

Dacă bănuiţi ceva, soluţia nu este să daţi buzna în buzunarele sau servietele soţului/soţiei pentru a scotoci ultimele mesaje de pe mail, messenger sau alte mijloace de comunicare. Nu veţi face altceva decât să înrăutăţiţi şi mai mult situaţia. Trebuie să purtaţi o discuţie sinceră şi deschisă asupra ceea ce vă apasă şi să încercaţi să găsiţi soluţii. Dacă nu puteţi ajunge la un numitor comun, apelaţi la specialişti. Şi dacă tot vă pricepeţi la internet, cu siguranţă veţi găsi multe oferte on-line.

Sursa: sfatulparintilor.ro

 

 

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 2, 2013. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.