Liviu Dragnea, trimis în judecată în dosarul privind referendumul. Dragnea: O lovitură destul de tare la temelia democraţiei

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în dosarul privind referendumul din 2012, fiind acuzat că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa pentru a obţine o prezenţă de minimum 60 la sută la vot, care să garanteze validarea scrutinului. 

liviu-dragnea2Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la sediul PSD, că nu ia în calcul să demisioneze din Guvern, pentru că este vorba de acuzaţii nefondate la adresa sa, el menţionând totodată că aceste acuzaţii nu au legătură cu activitatea sa în Executiv.

"Nu este o mare surpriză pentru mine, mai ales după ce joi am văzut şi eu la televizor comanda dată de Traian Băsescu la DNA, să trimită dosarul în instanţă", a declarat Liviu Dragnea, în timp ce ieşea din sediul PSD, după şedinţa BPN, însoţit de premierul Victor Ponta.

El a arătat că, din punctul său de vedere, este şi un lucru bun în "nebunia asta", şi anume că opinia publică are posibilitatea să vadă toate acuzaţiile din dosar, "care spun că o activitate de capanie electorală este de fapt infracţiune".

"Faptul că sunt acuzat că am trimis nişte mesaje pe care nu le-am trimis, că am organizat un sistem informatic pe care nu l-am organizat şi pentru că oamenii au venit la vot, asta este o lovitură, după părerea mea, destul de tare la temelia democraţiei" a mai declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus că nu ia în calcul să demisioneze din Guvern, pentru că este vorba de acuzaţii nefondate la adresa sa şi, în plus, "sunt nişte proiecte la care s-a angajat", pe care vrea să le ducă la capăt, acuzaţiile care i se aduc neavând legătură cu activitatea sa în Executiv.

Dragnea a mai spus că merge în instanţă nu ca să îşi probeze nevinovăţia, ci aşteaptă ca procurorii să probeze aceste "acuzaţii absurde".

Întrebat de ce se consideră "ţinta preşedintelui", Liviu Dragnea a răspuns: "Din prea multă dragoste!". "Cred că mă iubeşte foarte mult domnul Traian Băsescu", a adăugat Dragnea.

Liviu Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendului din 2012 de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt, aceştia fiind trimişi în judecată pentru că au introdus în urne buletine de vot pentru alegători care nu au votat şi că au semnat în locul lor.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 7, 2013. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.