Sindicatul Poliţiştilor ameninţă cu proteste dacă structuri din Poliţie vor trece în subordinea autorităţilor locale

SNPPC ameninţă cu proteste în situaţia în care demersul vicepremierului Liviu Dragnea de trecere a unor structuri ale Poliţiei Române în subordinea autorităţilor locale va fi pus în aplicare, informează Confederaţia Naţională Sindicala "Cartel Alfa". 

protest_politisti_1"Cartel Alfa" precizează că în 26 septembrie 2011, la solicitarea Guvernului condus de Emil Boc, CSAT a aprobat trecerea structurilor de ordine publică şi poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Române, în subordinea autorităţilor locale, hotărârea CSAT fiind anulată în momentul în care USL a ajuns la guvernare, în 2012.

De asemenea, în iunie, vicepremierul Liviu Dragnea a solicitat primarilor analizarea oportunităţii preluării unor structuri ale Poliţiei Române – ordine publică şi siguranţă rutieră – la autorităţile locale, arată "Cartel Alfa".

"Faţă de această analiză, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a solicitat, în scris, o întâlnire cu vicepremierul Liviu Dragnea, solicitare la care acesta nu a dat curs. Astfel, denunţăm public modul în care domnul Liviu Dragnea înţelege să promoveze acte normative, fără o analiză transparentă, cu date concrete, despre activitatea Poliţiei Române, care să conducă la oportunitatea trecerii serviciile oferite de Poliţia Română, în structura ei actuală, către autorităţile locale. Trebuie să se aibă în vedere toate efectele care ar putea fi generate asupra poliţiştilor, inclusiv asupra siguranţei cetăţeanului", se arată într-un comunicat remis, marţi, MEDIAFAX.

CNS "Cartel Alfa" precizează că SNPPC nu susţine acest concept, aşa cum a făcut-o şi în 2011 privind decizia CSAT, având în vedere că se doreşte încercarea de aservire a poliţiştilor din Poliţia Română la interesele politice ale administraţiei locale, şi nicidecum eficientizarea activităţii şi reducerea cheltuielilor.

"Considerăm că Poliţia Locală trebuie să funcţioneze aşa cum este în prezent, conform Legii nr. 155/2010. Pe fondul nemulţumirilor deja existente în rândul poliţiştilor privind neacordarea drepturilor restante şi nerespectarea drepturilor legale actuale, demersul domnului Liviu Dragnea nu face decât să accentueze starea de tensiune în rândurile poliţiştilor, care vor duce chiar la un blocaj instituţional", se mai arată în comunicat.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 7, 2013. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.