Sedinta cu membrii Comisiei de Siguranta Circulatiei, la Primarie

Primarul municipiului Satu Mare, dr. Coica Costel Dorel a convocat marţi, 9.10 2013 începând cu ora 10.00 membrii Comisiei de Siguranţa Circulaţiei. Pe ordinea de zi a şedinţei s-au aflat următoarele puncte:

DSC_01741. SC FLORISAL SA  solicită montarea unui indicator „Staţionarea Interzisă”, pe str. Botizului, bl.16, unde se găseşte punctul gospodăresc nr.634, deoarece autoturismele parcate în zonă obstrucţionează calea de acces pentru golirea containerelor. Concluzie: se va institui „Oprirea Interzisă”.

2. Dl. Silaghi Emil domiciliat pe str. Fântânii nr.18 solicită aprobarea accesului de pe str. Transilvania, deoarece aprovizionarea restaurantului „Fântâna cu Bere” se face de pe str. Transilvania, unde are deschidere, ţinând cont de amplasarea pe colţ a proprietăţii respective. Concluzie: se studiază speţa pe teren.

3. Locatarii str. 24 Ianuarie sunt nemulţumiţi de amplasarea indicatoarelor „Oprirea Interzisă „ pe toată lungimea străzii şi solicită înlocuirea acestora cu „Staţionarea Interzisă”, deoarece spun ei este „de neconceput să nu poţi opri cu maşina în faţa casei, cu riscul de a fi sancţionat de Poliţia Locală”.  Concluzie: aviz nefavorabil.

4. Dl. Secu Marius domiciliat pe Aleea Gladiolei , în numele locuitorilor din P-ţa  14 Mai solicită revenirea la modul de circulaţie anterior pe str. I. Ghica şi Trandafirilor, deoarece decizia sensurilor unice în zonă a creat haos şi acces dificil în zona de reşedinţă. Concluzie: aviz nefavorabil.

5. Dl. Frunzar Florin , domiciliat pe str. G. Călinescu nr.36 vine cu rugămintea găsirii unei soluţii pentru mutarea staţiei de autobuz din dreptul imobilului sus menţionat, la această adresă funcţionează şi un atelier de reparaţii auto iar accesul este în permanenţă blocat de oprirea autobuzelor în staţie cât şi de persoanele care aşteaptă în staţia de autobuz. De asemenea vine cu propunerea instituiri sensurilor unice pe str. Călinescu şi pe str. Anghel Saligny. Concluzie: se studiază propunerea.

6. D-na Vida Felicia reprezentant Euroregal solicită amplasarea unor stâlpi de protecţie la limita trotuarului pe str. Ravensburg nr.2 în dreptul rampei de acces (propusă) pentru persoanele cu dizabilităţi la farmacia mai sus menţionată. Concluzie: după finalizarea parcarii se va analiza solicitarea.

7. Poliţia Locală vine cu următoarele propuneri: înlăturarea indicatorului „Oprirea Interzisă” existent în P-ţa Eroii Revoluţiei, pe segmentul de stradă situat între scuar şi clădirile de pe partea dreaptă pe sensul de mers spre str. Mileniului; instituirea sensului unic pe str. Petru Bran pe segmentul cuprins între str. C. Brâncoveanu până la parcarea existentă în zonă. Concluzie: aviz nefavorabil.

8. Solicitare pe site-ul Primăriei pentru înfiinţarea unei treceri de pietoni, de preferat cu semafor,  pe str. Brânduşa colţ cu b-dul Muncii, deoarece este o zonă traversată de mulţi copii. Concluzie: se vor monta indicatoare de avretizare „Copii”.

9. Solicitare pe site-ul Primăriei privind trecerea de pietoni de pe str. Careiului, după Policlinica Caritas unde este un semafor dar nu funcţionează. Concluzie: se va discuta cu conducerea magazinului Kaufland în eventualitatea punerii în funcţiune a semafoarelor din zona magazinului.

10. Serviciul Public Administraţia Domeniului Public solicită avizarea implementării sistemului de rezervare a locurilor de parcare în parcările la reşedinţă prezentate în anexe. Concluzie: aviz favorabil.

11. Un locuitor al Cart. Micro 16 vine cu următoarele propuneri: instalarea unor semafoare la urcare pe Podul Golescu dinspre P-ţa Mare – aviz nefavorabil; un test privind utilizarea la anumite ore de vârf a 3 benzi de circulaţie în sensul dinspre P-ţa Mare spre Spitalul Judeţean şi păstrarea unui singur sens de traversare a podului din sens opus  – se analizează propunerea.

12. SC MOTO SHOES ADVENTURE SRL cu sediul în Satu Mare pe str. Botizului nr.18 solicită întreruperea liniei continue în dreptul societăţii pentru ca la ieşire din aceasta să se poată vira la stânga-direcţia Botiz – Petea. Concluzie: aviz nefavorabil.

Diverse:     

– SC C&I COMSERV SRL, filiala Oradea, având ca obiect de activitate transport călători, solicită aprobarea unui punct de îmbarcare/debarcare călători în zona gării Satu Mare. Concluzie: aviz nefavorabil.

– în faţa Casei de Asigurări de Sănătate se vor monta stâlpişori pe toată lungimea clădirii pentru a limita parccarea autovehiculelor.               

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 10, 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.