La SJU Satu Mare a avut loc recent prima relevare de organe

Medicii recent înfiinţatei Unităţi de Transplant din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Satu Mare au efectuat prima prelevare de organe umane pentru transplant. Materialul biologic a fost prelevat de la un bărbat de 60 de ani care, în urma unui accident cerebral a intrat în moarte clinică.

Prelevare_organeDin echipa de transplant fac parte medicii Vitalie Moroşanu, coordonatorul unităţii şi Traianela Ionescu, ce s-au specializat la Oradea în cadrul Unităţii de Transplant din Bihor. Potrivit celor declarate de directorul medical al SJU Satu Mare, dr. Paula Mare se doreşte dezvoltarea acestei unităţi având în vedere că organele prelevate pot salva vieţi.

De la bărbatul aflat în moarte clinică în noaptea de sâmbătă, 5 spre duminică, 6 octombrie a fost prelevat ficatul şi cei doi rinichi, organe ce au fost transportate în aceeaşi zi pentru a putea fi transplantate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 10, 2013. Filed under Sănătate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.