IJJ Satu Mare deruleaza campania informativa si educativa ”Jandarmeria pe intelesul tuturor”

Primarul municipiului Satu Mare, dr. Coica Costel Dorel alături de col. Gheorghe Avram inspector şef – Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare şi d-na Roman Mariana inspector şef – Inspectoratul Şcolar Judeţean au prezentat joi, într-o conferinţă de presă derularea campaniei ,,Jandarmeria pe înţelesul tuturor”.

DSC_0268Campania „Jandarmeria pe înţelesul tuturor” s-a născut din nevoia de informare a opiniei publice referitor la rolul pe care îl are Jandarmeria în general şi instituţia Jandarmeriei Satu Mare în special, în respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Scopul acestei campanii constă în informarea cetăţenilor indiferent de vârstă, naţionalitate, zonă geografică, mediu social, etnie, educaţie, religie sau profesie, în legătură modul activ în care această instituţie se implică în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor. Prin această campanie dorim să informăm cetăţenii asupra tipurilor de misiuni pe care Jandarmeria le îndeplineşte pentru siguranţa şi în folosul cetăţeanului atât la nivel local cât şi în afara graniţelor ţării.

Un alt obiectiv important al acestei campanii îl reprezintă iniţierea unui dialog deschis cu Organizaţiile Neguvernamentale, formatorii de opinie şi reprezentanţi ai mass-media în legătură cu problematica respectării drepturilor omului. Campania este structurată pe trei componente: una de informare, una de prevenire şi una de dialog social.

Organizatorii acestei campanii sunt Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Primăria municipiului Satu Mare şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Satu Mare Prima etapă este cea de prevenire şi are drept public ţinţă elevii din judeţul Satu Mare. Prima etapă, organizată sub sloganul „Stop violenţei şi discriminării în şcoli!” se va desfăşura sub forma mai multor activităţi preventive  şi un concurs tematic destinat tuturor elevilor judeţului Satu Mare. Se vor aborda cu elevii teme legate de violenţă, despre cauzele comportamentului violent şi despre efectele pe termen scurt mediu şi lung. La clasele de gimnaziu şi de liceu se vor aborda aspecte legate de răspunderea minorului.

In etapa următoare se va discuta cu elevii liceeni despre orientarea şcolară şi profesională, despre şcolile militare de învăţământ. Activităţile vor fi diferenţiate pe grupuri de vârstă, la fel si materialele promotionale. S-au realizat materiale care se vor utiliza pentru buna desfăşurare a campaniei. În cadrul activităţilor preventiv educative pe care jandarmii le vor desfăşura în şcoli în perioada imediat următoare vor fi utilizate materiale diferenţiate pe categorii de vârstă.

Zilele următoare se va desfăşura o întâlnire cu coordonatorii de proiecte din şcolile din judeţul Satu Mare, în cadrul căreia aceştia vor fi informaţi asupra  obiectivelor proiectului, urmând ca fiecare să   implementeze proiectul  în şcoala din care provine.

Prima parte a campaniei cuprinde pe lângă activităţile preventiv-educative şi un concurs tematic, în care elevii vor fi invitaţi să se exprime în scris –cei mari şi prin desen cei mai mici asupra  misunilor Jandarmeriei sau  asupra aşteptărilor pe care le au de la jandarmi. Pentru elevii de liceu Jandarmeria pregăteşte componenta de orientare  profesională, prin recrutare pentru instituţiile militare de învăţământ.

Organizatorii doresc sa aduca multumiri partenerilor media care-şi aduc aportul efectiv la promovarea şi multiplicarea mesajlor campaniei!

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 10 octombrie 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.