Un numar de peste 20.000 de satmareni, amenintati cu oprirea salariului sau sechestrul pe bunuri

Direcţia de Impozite şi Taxe Locale (DITL) Satu Mare a început somarea a peste 20.000 de sătmăreni să-și plătească impozitele pe acest an, ultima zi de achitare fără penalități, 30 septembrie, fiind depășită.

image_64Șeful instituției, Iosif Drimuş, a declarat joi, 12 octombrie într-o conferinţă de presă, că sunt emise înştiinţări pentru cei care nu şi-au plătit impozitele, în total fiind vorba despre 22.000 de persoane fizice din cele 69.000 care au poziţii, şi 1.500 de persoane juridice din totalul de 6.659 din evidenţele instituţiei.

Cel mai mic grad de încasare îl reprezintă impozitele pe autoturismele considerate de lux, având capacitate cilindrică de peste 2.500 cmc. După depășirea termenului se aplică majorări de 2% în fiecare lună.

După emiterea înștiințărilor, dacă nu se achită datoriile, se poate ajunge la punerea de opriri pe salarii, sau chiar sechestru pe bunuri.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 10, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.