Premiul Nobel pentru pace, atribuit Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice

Premiul Nobel pentru Pace pe anul 2013 a fost atribuit, vineri, Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), a anunţat Comitetul Nobel norvegian, confirmând oficial o informaţie dezvăluită cu puţin timp înainte de televiziunea publică NRK.

317347-siriaComitetul Nobel a anunţat că a decernat acest premiu OIAC pentru "vasta sa activitate de eliminare a armelor chimice". Organizaţia, cu sediul la Haga, a fost înfiinţată în 1997 pentru a pune în aplicare Convenţia privind interzicerea armelor chimice, semnată la 13 ianuarie 1993.

Anterior, televiziunea norvegiană NRK a anunţat că premiul Nobel pentru Pace va fi atribuit vineri Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), însărcinată cu supervizarea distrugerii arsenalului chimic sirian.

"Potrivit informaţiilor NRK, Premiul Nobel pentru Pace 2013 revine Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) susţinute de ONU", a scris fără alte precizări postul, pe site, cu mai puţin de o oră înaintea anunţului oficial.

Activitatea Organizaţiei se află în centrul atenţiei după ce a fost însărcinată printr-o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU să supervizeze distrugerea până pe 30 iunie 2014 a impozantului arsenal chimic deţinut de regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 11, 2013. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.