Peste 40% din şoselele publice ale României sunt neasfaltate

Aproape 35.000 de kilometri de drumuri publice din România nu au nici măcar un strat de asfalt, fiind de pământ sau în cel mai bun caz pietruite. Inclusiv un „drum naţional“ din estul României – aflat adică în partea superioară a ierarhiei căilor de infrastructură -, de circa 40 de kilometri, este de pământ.

sosele600Peste 40% din reţeaua de drumuri publice din România, cu o lungime totală de 84.185 de kilometri, este formată din dru­muri pietruite sau de pământ, în timp ce jumătate din şoselele care au fost modernizate de-a lungul timpului au deja du­rata de serviciu depăşită, ceea ce în­seamnă că circulaţia pe acestea este îngreu­nată de asfaltul deteriorat, gropi şi deni­velări, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică, valabile la finalul anului 2012.

Premierul Victor Ponta, prezent sâm­bătă la inaugurarea lucrărilor de moder­ni­za-re a drumului naţional 29 Botoşani – Su­ceava, a spus că anul viitor va trebui asfaltat şi ultimul drum naţional de pământ din Ro­mânia, respectiv drumul naţional 24C Ră­­dăuţi Prut – Manoleasa, potrivit Mediafax. „La anul trebuie să punem banii pentru asfalt. Trebuie să facem ca în România să nu mai fie niciun drum naţional de pământ. Acesta e ultimul şi cred că e ruşinos pentru România să aibă drum naţional de pământ“, a spus Ponta. Circa 13% din drumurile publice din România, echivalentul a 11.275 de kilometri, sunt drumuri de pământ, potrivit datelor de la Statistică.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 14, 2013. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.