Statuia Libertăţii din New York s-a redeschis pentru turişti

Celebra Statuie a Libertăţii de la New York, închisă de două săptămâni din cauza blocajului bugetar, şi care fusese închisă şi anterior timp de opt luni după uraganul Sandy, s-a redeschis duminică, spre marea bucurie a turiştilor.

new-york-statue-of-liberty-thumb-540-0-192"Este incredibil, este fantastic", a declarat, duminică, Erick Lira, în vârstă de 28 de ani, un om de afaceri brazilian venit să îşi petreacă vacanţa la New York, împreună cu partenera sa.

"Statuia Libertăţii s-a deschis", se putea citi pe bannerele desfăşurate pe strada principală care duce la monument.

"Oamenii sunt bucuroşi, îmi pun întrebări", a declarat Marco Bedoya, un ghid care lucrează pentru "Statue Cruises", compania care transportă vizitatorii pe insula pe care se află statuia.

Înainte de redeschidere, compania a fost nevoită să le restuie plata turiştilor sau să le ofere în schimb un tur în portul New York.

Statuia Libertăţii va fi deschisă până joi, în conformitate cu un acord încheiat între serviciile parcurilor naţionale şi statul New York, care a alocat 370.000 de dolari pentru redeschiderea monumentului şi compensarea pierderilor generate de închiderea acestuia.

Parcurile naţionale, închise şi ele, au încheiat un acord cu alte state, precum Arizona (sud-vest), Colorado (vest) sau Utah (sud) pentru a redeschide unele zone turistice, cum ar fi Marele Canion.

Statuia Libertăţii a fost închisă timp de opt luni după uraganul Sandy, în octombrie 2012.

Peste 400 de obiective turistice controlate de guvernul federal sunt închise din cauza blocajului bugetar.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 14, 2013. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.