Finanţele sătmărene au încasat cu 64 milioane lei mai mult decât anul trecut

Direcţia Generală a Finanţelor Publice, transformată recent în Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Satu Mare, a încasat în primele 9 luni acestui an cu  64 de milioane de lei mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

finantesmŞeful Finanțelor Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean, a declarat marti, 15 octombrie într-o conferinţă de presă că în 2013 a fost încasată suma de 709 milioane lei, spre deosebire de 644 milioane lei cât a fost în perioada similară de anul trecut. ”Înseamnă că undeva ne mişcăm, ne îndreptăm spre ceva bun. Sumele declarate şi acestea au crescut de la 811 milioane la 849 milioane”, a spus Ardelean. Creșterea a fost datorată și reducerii arieratelor. Valoarea acestora a fost redusă de la 155 milioane în 2013 la 115 milioane lei în acest an. 11 milioane s-au încasat efectiv, restul reprezentând situaţii de clarificat.

Pe partea de inspecţie fiscală, Ardelean a anunţat că la persoanele juridice au fost realizate 966 de controale, fiind atrase 50 milioane lei cu o medie de 48 de inspectori. Sesizările penale au scăzut foarte mult, acesta fiind un semn că evaziunea fiscală stagnează sau chiar înregistrează o uşoară regresie. „Avem în total 34 de sesizări penale în valoare de 20,8 milioane. La finele anului trecut aveam peste 50 milioane sesizări penale“, a afirmat şeful Finanţelor. La persoanele fizice au fost derulate 379 de acţiuni de control, cu o medie de 11 inspectori, veniturile atrase fiind de 2,45 milioane. Aici a fost depusă o singură sesizare penală.

Instituţia şi-a depăşit planul de realizări, în procent fiind de 102,11%, printre primele 10 din ţară. 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 16, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.