Frica lui Ponta de Pungești paralizează USL: râul, ramul, codrul nu le mai sunt prieteni

La Pungești, oamenii au cerut explicit „demisia lui Ponta”. USL este surd la mesajul protestatarilor, iar prin vocea doamnei ministru Câmpeanu își dezvăluie nepăsarea și micimea: „oamenii au început să nu se mai controleze”. Mă-ntreb unde este primarul. Dar deputatul și senatorul? Au încercat să blocheze protestele. N-au reușit și s-au ascuns. Unde s-a ascuns Victor Ponta însuși? Televizomanul Ponta ar fi trebuit să înțeleagă că se impune comunicarea clară, soluții și dialog direct cu oamenii.

Andreea_Vass1Oamenii vor să li se vorbească, vor să înțeleagă. Paralizia puterii politice e o boală veche românească: frica! Puterea politică s-a ascuns în spatele jandarmilor. Prezența jandarmilor nu are efectul de a stinge revolta sau a impune legea tăcerii. Nu, oamenii înțeleg că puterea USL apără o lege strâmbă cu forța. Boală veche: lipsa de comunicare reală cu oamenii. Efectul? Se înțelege că se otrăvește pânza freatică de la explorarea gazelor de șist. Guvernul USL nu-i apără de pericole, de o lege strâmbă. Boală și mai veche.

„Mitologia” celor de la Pungești este efectul fricii de ev mediu a puterii politice. Suntem întorși în timp de USL. Tot ce funcționează în lumea largă, aici nu merge. USL blochează România în propriile boli de sistem, greșeli și ignoranțe. Scandalurile, manipulările de la București nu se potrivesc cu viața de la Pungești. Cu apa de la Pungești, cutremurele Izvoarele-Galați sau cu Roșia Montană-România. USL poate manipula dezbaterea de la televizor, dar nu mai poate manipula românul. Culmea, râul, ramul, codrul nu le mai sunt prieteni. 

Andreea PAUL

Prim-vicepresedinta PDL, 
Deputat de Tara Oasului, Satu Mare
Lector univ. dr. la Facultatea de Relatii Economice Internationale, ASE

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 17, 2013. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.