Specialiştii Primăriei Satu Mare lucrează la un nou Plan Urbanistic Zonal ce vizează Cartierul Funcţionarilor

În cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc miercuri, 16 octombrie reprezentanţii Serviciului de Urbanism din cadrul Primăriei Satu Mare au clarificat câteva aspecte legate de construcţiile din Cartierul Funcţionarilor. Potrivit specialiştilor în plan apare cuvântul „centură” ceea ce a provocat o serie de neînţelegeri crezându-se că este vorba despre centura de ocolire a municipiului Satu Mare. Reprezentanţii Serviciului de Urbanism spun că este vorba despre un „inel interior” şi nu despre centura de ocolire a municipiului.

primarie-smAstfel în vederea întomirii Planului Urbanistic General (PUG), specialiştii Primăriei municipiului Satu Mare lucrează la un nou Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ce vizează Cartierul Funcţionarilor. Potrivit vechiului PUZ, ce datează din 1975 un număr de 37 de proprietăţi trebuiau expropriate, deoarece se dorea construirea un drum cu patru benzi de circulaţie. Proprietarii respectivi aveau şi interdicţia de a construi, potrivit vechiului PUZ.

Prin noul PUZ care este în acest moment în dezbatere publică se doreşte ridicarea interdicţiei de a construi în zonă impusă în 1975 de planul elaborat la acea vreme. Astfel, potrivit noului PUZ, drumul va avea doar două benzi în loc de patru cât era în planul iniţial, ceea ce va afecta 11 proprietăţi în loc de 37. Arhitectul şef al municipiului Satu Mare, Alexandra Başa spune că „De vechea prevedere au fost afectate 37 de proprietăţi. Din acest motiv s-a hotărât iniţierea unui PUZ pentru deblocarea acestei situaţii. S-au făcut trei proiecte alegându-se varianta care presupune cele mai puţine sacrificii din partea populaţiei”.

De asemenea, consilierul local Nits Janos a declarat că în vechiul PUZ în loc de inel interior apare cuvântul pod, ceea ce a dus la confuzii. „Acesta ar fi al cincilea pod care s-ar putea realiza doar peste 30-40 de ani. În prezent prioritar este cel de-al treilea pod care se va construi în apropiere de Real, ce va fi inclus în centura de ocolire iar cel de-al patrulea pod în zona ştrandului pentru care există proiect tehnic. Cel de-al cincilea pod ar face legătura între Cartierul Funcţionarilor şi Micro 16”, a declarat Nits.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 17, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.