Direcția de Cultură a municipiului Carei îl va omagia luni pe muzicianul Karácsonyi Péter

Direcția de Cultură a municipiului Carei, Cercul de muzică ușoară din cadrul Centrului Cultural Carei, foști elevi ai maestrului, se întâlnesc luni, 21 octombrie de la ora 17.30 la cimitirul „Mesterrés” din Carei, pentru a ține un moment de reculegere în memoria celui care a fost un profesionist desăvârșit, muzician de excepție, profesor și om de cultură, Karácsonyi Péter, care a trecut la cele veșnice în urmă cu doisprezece ani, pe 20 octombrie.

mn_1300629370az_oriasKarácsonyi Péter s-a născut la 25 martie 1940 în Budapesta. A susținut examenul de Bacalaureat în 1956 la Carei.
 
În 1959 obține diploma în electrotehnică, la Timișoara, apoi la Cluj, în 1962 diploma în construcții. În 1965 absolvă cursurile de pedagogie.
 
În 1971 absolvă Academia de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, Facultatea de Compoziție și Muzicologie.
 
În 1978 obține diploma de dirijor. În 1983 i se acordă diplomă de merit din partea Ministerului Educației, iar în 1994 îi este oferit premiul de Excelență în Cultură.
 
În 2005, în semn de apreciere pentru contribuția excepțională adusă în viața muzicală careiană, primește post mortem, titlul Pro Urbe.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 17 octombrie 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.