UDMR Satu Mare nu este de acord cu noul plan urbanistic al Cartierului Funcționarilor

Noul plan urbanistic al Cartierului Funcționarilor a provocat în ultimele zile o dezbatere serioasă în Satu Mare. Presa a oferit argumente pro și contra în legătură cu fezabilitatea și viabilitatea planului de reamenajare a acestei zone.

kereskenyiGaborTotuși, conducerea UDMR Satu Mare are senzația că aceste dezbateri nu oferă nici o soluție la problema dacă această parte relevantă a municipiului își poate păstra aspectul original în viitor sau nu. Pentru că nici conducerea municipală, nici experții de urbanism nu au făcut declarații clare în acest sens. Ori, ideea construirii unei centuri prin Cartierul Funcționarilor, propunere existentă încă din 1975, nu mai poate fi oportună. Considerăm că, în anul 2013, este deja o idee forțată și nu se mai justifică realizarea ei.

În opinia noastră este inacceptabil ca vreo decizie să fie luată fără clarificarea detaliilor și respectarea părerii localnicilor, în această materie atât de importantă. În consecință, organizația UDMR din municipiul Satu Mare nu va sprijini nici în cadrul consiliului local, nici în cadrul vreunui alt for ca un drum principal să treacă prin Cartierul Funcționarilor, cel mai vechi cartier existent al municipiului. De asemenea, nu vom sprijini nici direcționarea traficului greu prin această zonă.

Solicităm conducerea municipală să facă demersuri în lumina acestor informații și să ia în considerare petiția mișcării civile pentru salvarea cartierului!

Cu stimă,

Kereskényi Gábor

președintele UDMR Satu Mare          

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 18, 2013. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.