La Muzeul de Artă a avut loc vernisajul expoziției de fotografie contemporană Alfred Schupler

Sâmbătă, 19 octombrie, la Muzeul de Artă din Satu Mare, a avut loc vernisajul expoziției de fotografie contemporană Alfred Schupler. Despre viața și activitatea artistului prezent la vernisaj, alături de Nea Ilie, cel care a servit drept model studenților (prezent și el, în persoană și totodată ca un corp statuar, o sculptură precum David al lui Michelangelo la Florența), a vorbit directoarea Muzeului de Artă, Felicia Grigorescu.

Alfred Schupler este un artist multilateral. Este operator imagine, artist vizual, fotograf și regizor de film documentar. A absolvit Facultatea de Film a Universității Hyperion, secția imagine și Universitatea Națională de Arte București, secția foto-video. În prezent este masterand la Istoria Artei și Filosofia Culturii a Universității București. Este camerman la Pro TV iar în prezent asigură imaginea știrilor Pro Tv.

Debutul în televiziune l-a avut în 1991 la postul local Samtel. Aici a realizat documentarul "Capela Epicopiei romano-catolice din Satu Mare”, cu care a obținut un premiu special. Alfred Schupler a fost corespondent de război în Serbia, Sudan și Afganistan, de unde s-a întors cu o vastă experiență de viață și profesională. Lista premiilor obținute de artist până în prezent este impresionantă. Premiul I la Festivalul de film documentar "Toamna la Voroneț” (2006), Premiul I  la Festivalul de Film Documentar "Lumină din Lumină” Curtea de Argeș (2005) și Premiul Special pentru Film Studențesc la Festivalul de Film "7 Arte” Călărași (2005), etc. În 2008 una din fotografiile realizate în Africa a luat Premiul Special la Salonul Național de Artă fotografică de la Buzău.

De numele lui Alfred Schupler se leagă și regia filmului Embryo realizat în 2010. Vorbind despre fotografiile sale, Alfred Schupler spune că: "Intervențiile chimice efectuate în laborator generează o cromatică puternică pe fundalul alb negru al structurii primare fotografice așa cum intervențile mutilante ale globalizării modifică structural destine umane și urbane”. De aceași impresie vor fi cuprinși toți cei care vor călca pragul expoziției deschise la Satu Mare.

DSCN0663

DSCN0660

DSCN0662

DSCN0661

 

Prof. Carol C. Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 19, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.