Până în prezent, la prima grădiniţă de limba romani din judeţul Satu Mare s-au înscris doar 15 copii

Primăria şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare au deschis din acest an şcolar prima grădiniţă în limba romani din judeţ. Au fost înscriși 15 copii însă foarte puțini dintre aceștia frecventează grădinița. Inspectorul şcolar pentru problemele minorităţilor Gal Gyongyi a afirmat vineri, 18 octombrie în şedinţa Grupului mixt pentru problemele romilor că această grupă a fost înființată la solicitarea unor părinți, fiind găsit și un spaţiu adecvat.

gradinita_2Grădiniţa 14 Mai are sediul pe str. Botizului şi este destul de departe de romii de pe str. Toamnei, părinţii fiind nemulţumiţi că este o distanţă destul de mare până la unitatea şcolară.

Viceprimarul Marcela Papici a spus că micuţii au condiţii foarte bune şi s-au căutat variante şi pentru asigurarea transportului acestora, însă singura variantă legală ce poate fi şi decontată de Primărie este acordarea de abonamente gratuite pe mijloacele Transurban pentru părinţi, astfel încât să-şi poată duce copiii la grădiniţă.

Romii au fost nemulţumiţi pentru că trebuie să schimbe două autobuze, ei solicitând un microbuz pentru transportul lor. Acest lucru nu se poate deconta de Primăria deoarece atât domiciliile beneficiarilor cât şi unitatea de învăţământ se află în aceeaşi localitate. În total în judeţ sunt peste 5.600 de copii de etnie romă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 20, 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.