Răzvan Suma şi Josu Okiñena au concertat la Carei în cadrul turneului naţional „Vă place Brahms?”

Persoanele care au ales să-şi petreacă seara de duminică la Castelul Károlyi din Carei nu au regretat cu siguranţă acest lucru, mai ales dacă sunt şi melomani. Seara de duminică, 20 octombrie 2013, a fost una specială întrucât, în turneul lor naţional, reputaţii muzicieni Răzvan Suma – violoncel şi Josu Okiñena (Spania) – pian, au poposit la Carei, în a şasea zi a turneului naţional intitulat „Vă place Brahms?” cu un recital de violoncel şi pian de neuitat, organizat de Asociaţia Culturală Analia Selis în colaborare cu Filarmonica “Dinu Lipatti” Satu Mare.

Cei doi instrumentişti au creat o atmosferă de-a dreptul senzaţională prin intermediul interpretării impecabile, plină de emoţie şi energie. Claritatea sunetelor şi eleganţa cu care cei doi artişti transmiteau fiecare notă a convins publicul că Brahms merită ascultat şi reascultat. Bis-urile de la final au fost o dovadă că spectatorilor careieni le place într-adevăr Brahms, dar şi mai mult, că apreciază înterpretarea deosebită a celor doi instrumentişti excepţionali.
 
Răzvan Suma şi Josu Okiñena au interpretat Sonatele pentru Violoncel şi pian: Sonata Nr.1 în Mi Minor Op. 38 şi Sonata Nr.2 în Fa Major, Op. 99. La bis au mai cântat şi compoziţii ale lui Schubert dar şi o surpriză, celebrul „Cântec de leagăn” al lui Brahms.
 
La finalul recitalului spectatorii prezenţi în număr considerabil au aplaudat minute bune, în semn de apreciere pentru prestaţia celor doi muzicieni. La rândul lor,artiştii au mulţumit pentru primirea călduroasă de la Carei, promiţând să revină pe viitor în eleganta sală a cavalerilor cu o acustică deosebită.
 
1
2
3
4

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 21, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.