Poliţiştii sătmăreni, în acţiune pentru siguranţa cetăţenilor

Acţiunile derulate de poliţiştii din întreg judeţul pentru crearea unui climat de siguranţă şi linişte publică, în care cetăţenii să fie protejaţi în faţa actelor de comerţ ilicit ori a infracţiunilor comise cu violenţă, continuă la Satu Mare.

politia-1353748248Astfel, ieri, în intervalul 10.00 – 13.00, 20 de poliţişti de siguranţă publică şi investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare au acţionat pe linia combaterii comerţului ilicit cu ţigări de contrabandă, a infracţiunilor comise cu violenţă, precum şi a cerşetoriei, vagabondajului şi a prostituţiei.

S-a acţionat în zona pieţelor in municipiu, în parcările magazinelor şi în zona gării şi a autogării, locaţii în care pot acţiona persoane predispuse la comiterea unor asemenea fapte antisociale.  Au fost legitimate peste 100 de persoane şi aplicate sancţiuni contravenţionale a căror valoare a depăşit suma de 6.000 lei. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 1.600 fire de ţigarete de provenienţă ucraineană.

În contextul acestor acţiuni, poliţiştii au constatat şi comiterea unei infracţiuni de furt calificat, un bărbat de 33 de ani, din localitatea Ghilvaci, fiind surprins în timp ce încerca să valorifice bunuri provenind din săvârşirea unei fapte penale. Poliţiştii au stabilit că Daniel E. a sustras în cursul zilei trecute ţevi din cupru dintr-o secţie dezafectată a unei societăţi comerciale şi a intenţionat să le predea la un centru de colectare a fierului vechi. Suspectul este anchetat în cadrul unui dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

La Negreşti Oaş poliţiştii formaţiunii de ordine publică au organizat acţiuni în vederea asigurării unui climat de linişte şi ordine publică în zona unităţilor de învăţământ, fiind controlate mai multe baruri şi legitimaţi 8 elevi.

Şi poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Satu Mare au acţionat ieri în comunele Vetiş, Doba şi Dorolţ, pentru combaterea transportului ilegal de persoane, aplicând sancţiuni contravenţionale în valoare de 500 lei şi constatând comiterea a două infracţiuni. Doi şoferi de 30 şi 34 de ani, din Satu Mare şi Maramureş, sunt anchetaţi de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de nerespectare a regimului transportului rutier public, după ce au fost depistaţi efectuând asemenea activităţi de transport de persoane fără a deţine licenţe.

Poliţiştii de siguranţă publică din întreg judeţul acţionează, de asemenea, şi pentru reducerea numărului sătmărenilor care nu deţin acte de identitate valabile, urmărindu-se punerea în legalitate a acestora. În ultimele trei luni au fost verificate de către poliţişti peste 2000 de persoane care figurau în evidenţe cu acte de identitate al căror termen de valabilitate expirase, 356 dintre acestea fiind puşi în legalitate şi alte 472 au fost îndrumate să se adreseze serviciilor publice comunitare de care aparţin pentru eliberarea actelor de identitate.

Au fost aplicate şi sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 10.000 de lei, poliţiştii recomandând sătmărenilor care deţin acte de identitate cu termenul de valabilitate expirat,  să se adreseze serviciilor specializate pentru a-şi clarifica situaţia, în caz contrar fiindu-le aplicabile sancţiunile prevăzute de lege.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 6, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.