Asociația RoRec colectează deșeurile electrice din Satu Mare

Asociaţia RoRec, împreună cu autorităţile locale, colaborează permanent în vederea dezvoltării unei infrastructuri coerente de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE), în folosul cetăţenilor. În această săptămână va avea loc o nouă acţiune de colectare în Satu Mare. Parteneri în această campanie sunt Primăria Municipiului Satu Mare și Asociația Română pentru Reciclare RoRec.

w560xh316_Deseuri_electronice_si_electriceSâmbătă și duminică, 26-27 octombrie 2013, în Satu Mare vor fi deschise 10 puncte provizorii de colectare, unde cetăţenii pot aduce deşeurile electrice şi electronice de care doresc să se debaraseze responsabil. Acestea vor fi amenejate în următoarele locuri:

  1. Cartier M16 –lângă  Grup Scolar Emil Palade    
  2. Cartier  M 14 – lângă Șc. Gim. Mircea Eliade    
  3. Cartier M 15 – lângă Șc. Gim. Bălcescu Petofi (fosta Șc. Gen. Nr 4)    
  4. Cartier M 17 – lângă Șc. Gim. Lucian Blaga    
  5. Str. Botizului – lângă Șc. Gen. Nr 13     
  6. Cartier Solidarității – lângă Liceul Teologic Ortodox Nicolae Steinhard (fosta Șc. Gen. Nr.3)
  7. P-ța Titulescu – lângă Șc. Gen. Nr 10    
  8. Cartier Satmărel – la caminul cultural    
  9. Carpati II –lângă Șc. Gim. Octavian Goga    
  10. Str Rodnei – lângă Șc. Gim. Vasile Lucaciu ( fosta Șc. Gen. Nr 21)               

Asociaţia RoRec, împreună cu Primăria Satu Mare, oferă o solutie și cetăţenilor ce deţin deşeuri electrice grele sau voluminoase: preluarea gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă. Cei interesaţi au la dispoziție un număr apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă: 0800 444 800. Aceştia pot suna la acest număr gratuit, 7 zile din 7, între orele 9.00-17.00 pentru a programa ridicarea respectivelor deșeuri de la domiciliu sau sediu. Alt număr la care poate fi solicitat acest serviciu este 0742 550 071, apelabil cu tarif normal, de luni până sâmbătă, între orele 9.00-20.00.

“Deşeurile electrice devenite nefolositoare pot fi reciclate până la 90%. Reciclarea lor protejează mediul şi  resursele naturale, iar aruncarea acestor obiecte la întâmplare  înseamnă încălcarea legii! Nu alegeți indiferența, implicați-vă și colectați selectiv deșeurile electrice și electronice alături de noi!”, a declarat Florin Popa, manager regional al Asociației RoRec.

Cei care vor alege să  se debaraseze de echipamentele electrice vechi sau uzate în cadrul acestei acţiuni de colectare din Satu Mare, vor avea şansa să câştige, prin tragere la sorţi, unul dintre următoarele premii puse în joc de membrii Asociaţiei RoRec, Candy şi Tristar: 7 mașini de călcat și 5 mixere marca Tristar, 3 cuptoare cu microunde și un frigider de la Candy. Tragerea la sorţi a câştigătorilor acestei tombole va avea loc pe 27 octombrie, ora 17.30, la Casa Verde – Grădina Romei.

De ce și cum trebuie să colectăm deșeurile de echipamente electrice și electronice ca să trăim într-o lume curată și mai puțin poluată? Aflați pe www.rorec.ro și pe facebook.com/AsociatiaRoRec sau sunând la TelVerde 0800 444 800, zilnic, între 9-17.

Asociația Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie non-profit, formată din unsprezece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Asociația RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi gestionează toate activităţile necesare colectării, tratării și reciclării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 23, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.