Veste proastă pentru toţi românii! Se pregăteşte majorarea taxei TV

Majorarea taxei TV a fost agreată miercuri de conducerea SRTV şi de senatorii din Comisia pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă.

646x404Preşedintele director-general al SRTV, Claudiu Săftoiu, a precizat că această posibilitate a fost invocată încă de anul trecut de conducerea instituţiei, "în condiţiile în care rezultatele muncii profesioniştilor conving opinia publică cu privire la modificarea acestei taxe". El a invocat faptul că taxa TV nu a mai fost majorată de zece ani şi a precizat că majorarea taxei TV ar putea avea loc cu „un leu sau doi”.

„În momentul acesta trebuie spus că o serie de măsuri legislative fac din ce în ce mai grea misiunea televiziunii publice de a se susţine, în condiţiile în care taxa nu a mai fost modificată din 2003, iar în ceea ce priveşte evoluţia economiei româneşti salariul mediu pe economie a crescut de atunci, s-a dublat din 2003 până în 2013”, a spus Săftoiu, citat de Agerpres.

Claudiu Săftoiu  a vorbit, în acest context, şi de presiuni financiare în televiziunea publică. "Nemaivorbind de faptul că, în condiţiile în care suntem nevoiţi să plătim datoriile enorme pe care le-am moştenit, posibilitatea de a propune programe noi, de a oferi telespectatorilor români lucruri de calitate şi de performanţă este una foarte greoaie. În condiţiile în care am preluat televiziunea publică cu o datorie de aproximativ 145 de milioane de euro, în mai puţin de un an de zile, prin eforturile la care ne-am angajat de a plăti datoriile prin reeşalonarea de către Guvernul României a datoriei la stat de 65 de milioane de euro, am rambursa, am plăti înapoi 30 de milioane de euro într-un interval mai puţin de un an", a spus oficialul SRTV.

Libertatea.ro
 

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 23, 2013. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.