Vestea care îi va bucura pe elevi: S-a înfiinţat Biblioteca Digitală

300 de licee din ţară oferă cărţi electronice pentru elevi. Acestea se pot descărcă gratuit, direct pe telefonul mobil, sau tabletă, indiferent de reţea. 

virtual-library-webVodafone România aduce proiectul Biblioteca Digitală în 300 de licee din ţară. Elevii nu trebuie decât sa îşi descarce titlurile preferate, direct pe telefonul mobil sau pe tableta, printr-o simplă scanare a unui cod QR, de pe Biblioteca Digitală. Descarcarea oricărui fişier este gratuită, indiferent de reţeaua de telefonie mobilă a utilizatorilor.

Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu BookLand şi ofera acces la 100 titluri de carte din următoarele categorii: Beletristică, Dezvoltare personală, Istorie şi Mitologie, Limbi străine, Ştiinţă, Teatru, Poezie şi Artă. Titlurile sunt din programa şcolară, dar nu numai, şi provin de la 55 de edituri româneşti.

În acest moment Biblioteca Digitală este disponibilă deja în peste 130 de licee din Bucureşti, Sibiu, Buzău, Ploieşti, Focşani şi Arad şi până la sfârşitul anului proiectul va fi disponibil în toate cele 300 de licee din ţară. Iată şi oraşele în care elevii vor putea apela la Biblioteca Digitală Alba Iulia, Bacău, Brăila, Braşov, Cluj Napoca, Constanţa, Iaşi, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Timişoara şi Vaslui.

Conţinutul bibliotecii poate fi accesat de oricine pe tabletă sau smartphone prin site-ul www.scoala.bibliotecapemobil.ro, unde este disponibilă şi lista completă a cărţilor şi autorilor din Biblioteca Digitală.

Libertatea.ro

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 23, 2013. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.