Kereskényi Gabor: Reorganizarea Poştei Române este haotică şi defectuoasă

“Reorganizarea Poştei Române este lipsită de logică şi defectuoasă, zeci de localităţi din mediul rural au rămas fără factori poştali din cauza reducerilor de personal”, a arătat, ieri, deputatul UDMR de Satu Mare, Kereskényi Gábor, în întrebarea sa adresată ministrului pentru Societatea Informaţională, Dan Nica.

start_la_proteste_in_posta_romana_80747300

Parlamentarul UDMR a atras atenţia asupra faptului că, în localităţile unde Poşta Română a efectuat reduceri de personal concediind factorii poştali, mii de oameni îşi primesc cu întârziere pensiile şi alocaţiile de stat. Kereskényi a relatat, de asemenea, că prin reorganizarea activităţii Poştei Române, bătrânii de la sate au rămas fără serviciul de plată al facturilor la utilităţi.

„Consider necesară rentabilizarea Poştei Române, o instituţie împinsă cu fiecare an spre faliment, spre deosebire de instituţiile similare din ţările învecinate, care s-au dezvoltat şi au oferit noi servicii clienţilor”,  a opinat deputatul UDMR, Kereskényi Gábor.

Reflectând asupra situaţiei create, parlamentarul a reamintit că în judeţul Satu Mare sunt înregistrate două cazuri de sinucidere în rândul factorilor poştali, provocate de pierderea locului de muncă şi lipsa unui venit sigur pentru familiile acestora. 

Prin întrebarea sa, deputatul UDMR s-a interesat de strategia pe care Poşta Română o va adopta în acoperirea localităţilor unde s-a renunţat la factorii poştali, iar din cauza salariilor mizere nu se prezintă niciun candidat la concursurile organizate.

„Ţinând cont de toate aceste aspecte, am solicitat ministrului de resort un răspuns scris referitor la planul de eficientizare al Poştei Române, în condiţiile în care aceasta îşi restrânge tot mai mult activitatea şi oferă tot mai puţine servicii”, a concluzionat deputatul UDMR, Kereskényi Gábor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 24, 2013. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.